Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Εξώδικο του συλλόγου μας για την περικοπή των προσαυξήσεων των επιδομάτων των εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος κανονικής άδειας.

              ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Ή ΑΡΧΗΣ
              ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Της Επιχειρησιακής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης στα ΕΛΤΑ με την επωνυμία: «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΛΤΑ», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κωνσταντινουπόλεως, αριθμός 177, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

                                                      Κατά
Του Οργανισμού με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο «ΕΛΤΑ» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Απελλού, αριθμός 1, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

                                             Κοινοποίηση
Στην Δευτεροβάθμια Επιχειρησιακή Συνδικαλιστική οργάνωση στα ΕΛΤΑ με την επωνυμία:  «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ» και διακριτικό τίτλο «ΠΟΣΤ», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αριστοτέλους, αριθμός 11-15, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
Κύριοι
Με το υπ. αριθμ. 112/14345/462/28.12.2010 έγγραφο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού των ΕΛΤΑ, προβήκατε στην περικοπή των προσαυξήσεων των επιδομάτων των εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς του επιδόματος κανονικής άδειας, που αντιστοιχεί στην αναλογία των προσθέτων αμοιβών, επικαλούμενοι το άρθρο 3, παρ 6 του νόμου 3845/2010.
Σας γνωρίζουμε ότι δεν μπορείτε να προβείτε στην προαναφερόμενη περικοπή γιατί :
Α. Αφενός οι παραπάνω προσαυξήσεις προβλέπονται από  τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού ΕΛΤΑ (ΕΣΣΕ 03.06.2002) στο κεφάλαιο Η', όρος Η΄1, παράγραφος 28 (Συλλογική Σύμβαση 1983, όρος 13ος) και δεν μπορείτε μονομερώς να τις περικόψετε.
Β. Αφετέρου, ακόμη κι αν υποθετικά δεχτούμε πως ο νόμος 3845/2010 καταργεί τις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου, το άρθρο 3 παρ.6 του νόμου 3845.2010 που επικαλείστε τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου 2010, κατά συνέπεια δεν μπορεί να μην χορηγηθούν στα μέλη μας οι προσαυξήσεις που αναλογούν στους μήνες της περιόδου πριν την εφαρμογή του νόμου 3845/2010.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συνεδρίασε την Τρίτη 18.01.2010 και αποφάσισε ομόφωνα να σας αποστείλει την παρούσα και να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του τις επόμενες ημέρες για λήψη απόφασης αγωνιστικών κινητοποιήσεων στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημα μας.
Επιφυλασσόμενοι κάθε νόμιμου δικαιώματος ημών.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς όσους απευθύνεται και σε όσους κοινοποιείται, όπως νόμιμα εκπροσωπούνται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ταύτη ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως του.

                                   Αθήνα 21 Ιανουαρίου 2011
                                      Με απόφαση του Δ.Σ.

                   Ο Πρόεδρος                       Ο Γ. Γραμματέας
                   Γιάννης Βερίγος                     Νίκος Κιούσης