Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ζεσταίνουν τις μηχανές τους οι αγρότες

MF8480 Νέες συσκέψεις θα έχουν σήμερα αγρότες από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία και με τη λήξη τους αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, σχετικά με το αν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ή όχι αλλά και τη μορφή που θα προσδώσουν σ’ αυτές.
Στις περιοχές, πάντως, όπου πραγματοποιούνται οι συγκεντρώσεις των παραγωγών, υπάρχει παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.
Στις Σέρρες, το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθούν στην εισαγγελία οι επτά αγρότες που συνελήφθησαν χθες, όταν «έσπασαν» το μπλόκο της αστυνομίας και μέσα από αγροτικούς παράδρομους και χωράφια κατάφεραν με τα τρακτέρ τους να φτάσουν στον Προμαχώνα.
Η μεθοριακή διάβαση έχει αποκλειστεί ξανά, σήμερα από το πρωί, από περίπου 250 εργαζομένους του ομίλου της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ.), οι οποίοι ξεκίνησαν την κινητοποίησή τους χθες και αποχώρησαν από το σημείο το βράδυ.
Οι Σερραίοι αγρότες συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Έξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονται περισσότεροι από 50 αγρότες, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους τους.
Εν τω μεταξύ, παρατεταγμένα παραμένουν τα τρακτέρ αγροτών στην εθνικό οδό Σερρών - Προμαχώνα, πριν από τη γέφυρα Πετριτσίου, καθώς και οι διμοιρίες της αστυνομίας.
Οι Θεσσαλοί αγρότες, που έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Γυρτώνης, το μεσημέρι προτίθενται να ανοίξουν τα διόδια Μακρυχωρίου, όπου και θα μεταβούν με τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους.
Τα σημεία συγκέντρωσης των αγροτών

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες του Νομού Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν στα Μάλγαρα, ενώ στον κόμβο της Κουλούρας θα βρεθούν οι αγρότες της Ημαθίας.
Την ίδια στιγμή, στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών θα βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος της Πέλλας, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και στον κόμβο του Φιλώτα από τους συλλόγους της Φλώρινας και του Αμυνταίου.
Παράλληλα, οι αγρότες της Λάρισας έχουν εξαγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο της Γυρτώνης.
Πηγή:http://www.zougla.gr/