Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που πλαστογραφούσε διπλώματα

Ύστερα από πολύμηνη έρευνα της αστυνομίας, εξαρθρώθηκε σπείρα που πλαστογραφούσε πιστοποιητικά και τα κατέθετε στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχίας Αθηνών. Η σπείρα αποτελούνταν από: 

-Έναν 67χρονο ημεδαπό, ο οποίος διατηρούσε γραφείο«διεκπεραίωσης αυτοκινητιστικών υποθέσεων» και αναλάμβανε, έναντι χρηματικής αμοιβής, την ανανέωση αδειών οδήγησης, χρησιμοποιώντας πλαστά δικαιολογητικά, στα οποία είχαν τεθεί πλαστές σφραγίδες και... υπογραφές ιατρών. Ο συγκεκριμένος ημεδαπός εκτός των ανωτέρω είχε χρησιμοποιήσει πλαστά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας οδήγησης και στο όνομά του.

-Έναν 68χρονο ημεδαπό, ο οποίος λειτουργούσε ως μεσάζοντας, παραδίδοντας τα πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά και καταθέτοντας τους φακέλους στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχίας Αθηνών.


-Οκτώ υπαλλήλους του Τμήματος Αδειών οδήγησης της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχίας Αθηνών, οι οποίοι στο πλαίσιο των καθηκόντων τους είχαν την υποχρέωση παραλαβής και ελέγχου των δικαιολογητικών, για την έκδοση - ανανέωση αδειών οδήγησης και ειδικών αδειών ταξί.


-43 ιδιώτες, με τα στοιχεία των οποίων εκδόθηκαν πλαστά έγγραφα - δικαιολογητικά, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για ανανέωση αδειών οδήγησης στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχίας Αθηνών.


Η δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους αφορά στα αδικήματα της πλαστογραφίας και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης για τους 43 ιδιώτες, τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση για τον 67χρονο και 68χρονο ημεδαπό και τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης για τους οκτώ υπαλλήλους.


Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα δικαιολογητικά που είχαν χρησιμοποιηθεί σε συνολικά 44 φακέλους έκδοσης - ανανέωσης αδειών οδήγησης ήταν πλαστά και τα παράβολα που τα συνόδευαν είχαν σφραγιστεί με πλαστές σφραγίδες ιατρών, που φαίνονται ως εκδότες εγγράφων, βεβαιώσεων και πιστοποιητικών.

Πηγή:www.zougla.gr