Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Έφυγαν από τη Βουλή, συνεχίζουν στα μπλόκα

ImageCAHFRAW4 Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των μεταφορών, που ουσιαστικά είναι το πρώτο μεγάλο διαρθρωτικό βήμα της κυβέρνησης - κατ' εντολή του μνημονίου της τρόικας - τερματίζει, επί του παρόντος, την πολιορκία της Βουλής.

Η αποχώρησή των ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών Δ.Χ. από την πλατεία Συντάγματος μετά από 24 ώρες διαμαρτυρίας θεωρείται απλώς κίνηση τακτικής και όχι παραίτηση από την προσπάθειά τους να διατηρήσουν τα επαγγελματικά τους κεκτημένα. 

Οι εκατοντάδες μεταφορείς έχασαν τη μάχη, αλλά, καθώς λένε, δεν εγκαταλείπουν τον πόλεμο. Η αντίδρασή τους για την κυβερνητική πολιτική εναντίον του κλειστού έως σήμερα επαγγέλματός τους δεν τερματίζεται, αλλά μεταφέρεται στα μπλόκα και τα λιμάνια.

Ήδη νωρίτερα σήμερα έδωσαν ένα πρώτο δείγμα των αγωνιστικών τους προθέσεων με το, καθώς είπαν, συμβολικό κλείσιμο των δύο κύριων οδικών αξόνων που οδηγούν στην πρωτεύουσα από Βορρά και Νότο.

Στις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης έκλεισαν για 30 λεπτά τόσο την εθνική οδό προς Λαμία όσο και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας που οδηγούν από και προς την Πελοπόννησο.

Η κυβέρνηση, προς το παρόν και κατά δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή, τηρεί επιφυλακτική στάση, καθώς είναι σαφές ότι δεν επιθυμεί τη μετωπική σύγκρουση μαζί τους.

Εξάλλου, η υπερψήφιση του νομοσχεδίου είναι ατού στα κυβερνητικά σχέδια και μια πλήρη ανοιχτή σκληρή αντιπαράθεση με τους ιδιοκτήτες θα προκαλούσε νέα έξαρση της αρνητικής εικόνας της κυβέρνησης που εδώ και μερικούς μήνες κάνει πρωταθλητισμό στα αντιλαϊκά μέτρα.

Πέρασε το νομοσχέδιο 

Με 83 «ναι» και 16 «όχι» υπερψηφίστηκε επί της αρχής του, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΛΑΟΣ, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πλην του Πάνου Καμμένου καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Φώτης Κουβέλης και Σοφία Σακοράφα.

Διαβάστε περισσότερα:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=175219&cid=4