Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΤΕ: Σε αδιέξοδο για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

ΟΤΕ  ΚΤΙΡΙΟ Για ακόμη μία φορά κατέληξε σε αδιέξοδο η συνάντηση της διοίκησης του ΟΤΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ, σχετικά με τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΜΕ-ΟΤΕ κατηγορεί τη διοίκηση του Οργανισμού για αδιάλλακτη και ερειστική στάση, αναφέροντας παράλληλα ότι «οι εργαζόμενοι δεν παζαρεύουν και δεν εκχωρούν τίποτα και απαιτούν την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα διασφαλίζει την εργασιακή ειρήνη και ασφάλεια των εργαζομένων και της Επιχείρησης».

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι απέστειλε σήμερα προκήρυξη, για την προσεχή Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου, καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν ηχηρή απάντηση.

Στο μεταξύ, σε εσωτερικό έγγραφο του Γενικού Διευθυντή Ανθρώπινου δυναμικού προς τους εργαζόμενους του Οργανισμού, σημειώνεται ότι η διοίκηση εξήγησε στην ΟΜΕ-ΟΤΕ την αναγκαιότητα να παραμείνει σταθερό το κόστος μισθοδοσίας και να μην αυξηθεί, καθώς υπερβαίνει το 33% των εσόδων, σε σύγκριση με το μέσο κόστος περίπου 22% στις ανάλογες Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και ακόμη χαμηλότερο στους εγχώριους ανταγωνιστές.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=175311&cid=4