Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

«Έξυπνο» γραμματόσημο για σύνδεση στο Διαδίκτυο

Το πρώτο γραμματόσημο που μεταφέρει τον χρήστη σε ιστοσελίδα, παρουσιάζοντας online περιεχόμενο, κυκλοφόρησε το βρετανικό Βασιλικό Ταχυδρομείο.

Απαραίτητο για τη διαφορετική «ανάγνωση» του γραμματοσήμου είναι η χρήση smartphone που να διαθέτει την εφαρμογή αναγνώρισης εικόνων Junaio, διαθέσιμη τόσο για συσκευές κινητών με λειτουργικό σύστημα Android όσο και για iPhone.

Το γραμματόσημο μεταφέρει τον «θεατή» σε μια ιστοσελίδα, στην οποία βλέπει μια σύντομη κινηματογραφική ταινία, όπου ο Μπέρναρντ Γκρίμπινς διαβάζει το διάσημο ποίημα «Το νυχτερινό ταχυδρομείο» του WH Auden, που γράφτηκε το 1936, για λογαριασμό της ομώνυμης ταινίας των Βρετανικών Ταχυδρομείων εκείνης της εποχής, που για πολλά χρόνια ήταν αγαπητή σε πολλούς Βρετανούς.

ImageCAIISGQB

Το γραμματόσημο συνιστά ένα ακόμα δείγμα της τεχνολογίας της λεγόμενης «επαυξημένης πραγματικότητας», όπου σκηνές ή καταστάσεις του πραγματικού κόσμου βελτιώνονται και «σχολιάζονται» από σχετικό περιεχόμενο, το οποίο βρίσκεται στο Διαδίκτυο.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=170548&cid=36

Σχόλιο :

Έξυπνες κινήσεις για επιχειρήσεις που θέλουν πραγματικά να υπάρχουν και να είναι ανταγωνιστικές μέσα στην αγορά του αύριο…ΣΗΜΕΡΑ!!!