Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Το χάος από τις εθνικές «μεταφέρθηκε» στο κέντρο

BC86D0D624BEF52C5C175DEFBBF3DC04

Τις προηγούμενες ημέρες το πρόβλημα ήταν στις εθνικές οδούς, αλλά την Τρίτη μεταφέρθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Κυκλοφοριακό «έμφραγμα», καθώς οι ιδιοκτήτες φορτηγών (χωρίς τα φορτηγά) συγκεντρώθηκαν από τις 11 το πρωί στην Πειραιώς και το μεσημέρι έφτασαν έξω από τη Βουλή, όπου θα πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία.

Σύμφωνα με κορυφαίο συνδικαλιστή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φορτηγών και Βυτιοφόρων ΔΧ, ο κόσμος που μαζεύτηκε έξω από τα γραφεία στην Πειραιώς ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με αποτέλεσμα η Τροχαία να διακόψει, για προληπτικούς λόγους, την κυκλοφορία στην Πειραιώς και στους γύρω δρόμους.

Αυτό, όμως, δημιούργησε ένα γενικότερο κομφούζιο στο κέντρο της πρωτεύουσας, το οποίο πλέον έχει γενικευτεί, καθώς είναι εντελώς αποκλεισμένοι οι δρόμοι γύρω από Ομόνοια και Σύνταγμα. Όταν οι αυτοκινητιστές έφτσαν στον προαύλιο χώρο της Βουλής, επικράτησε ένταση, καθώς μικρές ομάδες διαδηλωτών προσπάθησαν να ανέβουν τα σκαλιά πίσω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς, προς τους οποίους εκσφενδόνισαν μπουκάλια, πυροδοτώντας, προς στιγμήν, το κλίμα. Με την παρέμβαση, ωστόσο, των ψυχραιμότερων, τα επεισόδια δεν πήραν μεγαλύτερη έκταση.

Στην ομιλία του προς τους συναδέλφους του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών, Γιώργος Τζωρτζάτος, επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι «χρησιμοποιήθηκαν γκεμπελικές μέθοδοι για να καμφθεί το φρόνημά μας».

«Με τη μεταρρύθμιση στον κλάδο, χωρίς μέριμνα για τους νέους μεταφορείς και γι' αυτούς που συνταξιοδοτούνται και χωρίς τους ίδιους μεταφορείς, η ελληνική κυβέρνηση πουλάει την ελληνική μεταφορά σε ξένα χέρια» συμπλήρωσε, για να καταλήξει με τη φράση: «Μολών λαβέ».

«Οι άδειες είναι αγορασμένες με αίμα και ποτέ δεν επιτρέψαμε σε καμιά κυβέρνηση να μας τις πάρει» δήλωσε ο 90χρονος Γιάννης Αναστασόπουλος. Ιδιοκτήτες φορτηγών κατήγγειλαν, επίσης, ότι συνάδελφοί τους εμποδίστηκαν από την αστυνομία στα διόδια εισόδου της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη εισάγεται στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο που τους αφορά, για την «απελευθέρωση» του επαγγέλματος. Αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών φορτηγών, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Τζωρτζάτο, επέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής ψήφισμα, με το οποίο ο κλάδος ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις αλλαγές στις μεταφορές και την έναρξη διαλόγου, άρθρο προς άρθρο.

Όπως διαμηνύουν τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου, ο αγώνας θα συνεχιστεί και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, καθιστώντας εντελώς απρόβλεπτα τα βήματα των επόμενων ωρών.

Πηγή:http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=81903