Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Μήνυμα Ρέππα που άναψε φωτιές στους οδηγούς φορτηγών

www_resimturk_org-_Mercedes_Kamyon_Resimleri «Όχι» στην αιχμαλωσία της ελληνικής κοινωνίας

Σε αδιέξοδο φέρνει τους οδηγούς φορτηγών η ανακοίνωση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος κάλεσε τους ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων να αφήσουν ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας που υπάρχει από το καλοκαίρι με το υπουργείο και διεμήνυσε ότι «η κυβέρνηση ούτε εκβιάζει ούτε εκβιάζεται».
«Ζητήσαμε από τους ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων να κρατηθεί ανοικτός ο δίαυλος επικοινωνίας. Η αγορά πρέπει να μείνει ανοικτή. Αν βρεθούμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας και στάσεις που οδηγούν σε αιχμαλωσία την ελληνική κοινωνία και στην αποδιοργάνωση των οικονομικών λειτουργιών δεν θα μείνουμε θεατές.
Θα αναγκαστούμε να λάβουμε πρωτοβουλία και να μηδενίσουμε τη μεταβατική περίοδο», πρόσθεσε ο κ. Ρέππας.
Ακόμα ο υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι όλοι οι οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων συμφωνούν με τη νέα ρύθμιση γιατί όπως είπε θα κάνει καλύτερες και πιο νόμιμες τις συνθήκες εργασίας τους, σημειώνοντας ότι οι κάτοχοι αδειών φορτηγών αυτοκινήτων ΔΧ είναι 33.000, ενώ συνολικά οι εργαζόμενοι οδηγοί φτάνουν τις 110.000.
Οι οδηγοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με συγκέντρωση έξω από τη Βουλή από τις 6 η ώρα το πρωί. Τα περίπου 10 φορτηγά αυτοκίνητα άρχισαν να αποχωρούν λίγα λεπτά πριν από τις 7 το πρωί από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ενώ προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος.

Πηγή:http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=79987