Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Επεισοδιακή η εκδίκαση της αγωγής Ρουσόπουλου κατά Alpha

Πηγή:zougla.gr

roussopoulos Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητείται από το πρωί η αγωγή που έχει καταθέσει ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, κατά των δημοσιογράφων Γιώργου Αυτιά, Γιώργου Βλάχου και Γιάννη Ντάσκα και του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ζητώντας συνολικά 1.200.000 ευρώ για όσα ανέφεραν εις βάρος του σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τον τρόπο απόκτησης της περιουσίας του.

Πρόκειται για την εκπομπή η οποία προβλήθηκε μία ημέρα μετά την παραίτησή του κ. Ρουσόπουλου από την κυβέρνηση τον Οκτώβριο του 2008.
Ως μάρτυρας από την πλευρά του Θεόδωρου Ρουσόπουλου κατέθεσε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο Θ. Ρουσόπουλος ήταν ένας καταξιωμένος δημοσιογράφος με σημαντικές επιτυχίες, δεύτερος στη μισθολογική πυραμίδα των δημοσιογράφων του Mega. Όπως σημείωσε, μάλιστα, ο Θ. Ρουσόπουλος έχασε χρήματα από την ενασχόλησή του με την πολιτική.

Ο μάρτυρας ανέφερε πως γνώριζε τον πρώην υπουργό Επικρατείας από την περίοδο που εργαζόταν και ο ίδιος στο Μega. Το 1998, σημείωσε, ο Θ. Ρουσόπουλος κέρδιζε τρεις με τέσσερις φορές περισσότερα χρήματα απ’ ότι ένας βουλευτής, με τον μισθό του να ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια δραχμές μηνιαίως. Όταν ερωτήθη από τους δικηγόρους των εναγομένων για τους τίτλους σπουδών του Θ. Ρουσόπουλου, ο Τάσος Τέλογλου παραδέχθηκε ότι διέθετε μόνο απολυτήριο Λυκείου.

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι. . .Διαβάστε περισσότερα στο:

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=134433&cid=6

Διαβάστε επίσης:

Κλίνοντας τη λέξη… αρχιλαμόγιο

Επεισοδιακή η εκδίκαση της αγωγής του πρώην ισχυρού άνδρα του Μαξίμου, Θεόδωρου Ρουσόπουλου, κατά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Ο εναγόμενος πολιτικός συντάκτης Γιώργος Βλάχος, απευθυνόμενος στην έδρα ξεκαθάρισε ότι, αν και ζητά συγνώμη από τον κ. Ρουσόπουλο επειδή τον αποκάλεσε λαμόγιο της πολιτικής, επανήλθε επισημαίνοντας πως τώρα πλέον τον αποκαλεί αρχιλαμόγιο της αντιπολίτευσης. Η έδρα αναγκάστηκε να διακόψει δύο φορές μέχρι στιγμής για να «ηρεμήσουν τα πνεύματα» και, όπως προβλέπουν βετεράνοι δικηγόροι που παρακολουθούν την υπόθεση, η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι αργά το μεσημέρι.

Ο κ. Γιώργος Βλάχος επέμεινε, απευθυνόμενος στην πρόεδρο, πως τελικά ζητεί συγνώμη γιατί εξαρχής δεν άσκησε ακόμη εντονότερη κριτική κατά του κ. Ρουσόπουλου, και αναφέρθηκε στην ακίνητη περιουσία του πρώην Υπουργού με λεπτομέρειες, επισημαίνοντας μάλιστα πως ξεκίνησε από ένα τριάρι στην Καισαριανή για να κατέχει σήμερα αυτά που κατέχει. Αξίζει να σημειωθεί ότι ως μάρτυς των εναγομένων παρουσιάστηκε… (;) ο κ. Τσιτουρίδης…!

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=134352&cid=7