Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Συζητούν το «Αγροτικό»


Με τους αγρότες σχεδόν απ' όλη την Ελλάδα να βρίσκονται στους δρόμους και να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους συνεδριάζει στις 14:00 το «άτυπο» Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Γ. Παπανδρέου...
Χθες ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει δυναμικές λύσεις για τα μπλόκα, αλλά δυναμικό διάλογο, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο που θα παρουσιάσει και θα συνδιαμορφώσει μέσα από το διάλογο στο Ζάππειο στις 25-26 Ιανουαρίου, καλώντας τους αγρότες να προσέλθουν σε αυτόν. «Δεν θέλουμε να κάνουμε "μπαλώματα", δεν θέλουμε να δώσουμε ψίχουλα στους αγρότες για να τους πείσουμε να ανοίξουν τους δρόμους», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και διαβεβαίωσε ότι οι αποζημιώσεις θα έχουν καταβληθεί μέχρι το τέλος του Μαρτίου.

«Οχι» στους αποκλεισμούς δρόμων από τη ΝΔ

Κατά του αποκλεισμού των δρόμων από τους αγρότες τέθηκε τόσο η ηγεσία της ΝΔ όσο και η ΠΑΣΕΓΕΣ κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στη Ρηγίλλης ο Αντώνης Σαμαράς με το προεδρείο της Συνομοσπονδίας...

Μετά τις συνομιλίες, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος παρευρισκόταν στη συνάντηση, κάλεσε την κυβέρνηση «να σεβαστεί τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου και να πάρει αποφάσεις τώρα». Πρόσθεσε ότι η ΝΔ είναι στο πλάι των αγροτών, επανέλαβε ότι διαφωνεί με το κλείσιμο των δρόμων και ξεκαθάρισε ότι «δεν υποκινεί, ούτε υποδεικνύει τις κινήσεις τους».

«Διαχρονικά η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί με τέτοιου είδους εκδηλώσεις που δημιουργούν προβλήματα στις κοινωνικές ομάδες», τόνισε ο κ. Κασαπίδης.

«Διαχρονικά είμαστε κατά του κλεισίματος των δρόμων, είμαστε αρνητικοί σε αυτού τους είδους τις κινητοποιήσεις», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας.

Πηγή:http://troktiko.blogspot.com