Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού


Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά ο καιρός στη χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές χαμηλού υψόμετρου. Ειδικότερα σε ότι αφορά τα έντονα καιρικά φαινόμενα:...

Σήμερα Πέμπτη 21-01-10:

Προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την περιοχή των Κυθήρων, τη δυτική Κρήτη και αργότερα τη Στερεα Ελλάδα. Έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά Πελοποννήσου και Στερεας.

Αύριο Παρασκευή 22-01-10:

α) Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Κρήτη, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

β) Έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψόμετρου της Πιερίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Ευβοίας. Το βράδυ έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στη Θράκη.

Γ) θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 9 και πιθανώς 10 μποφόρ θα επικρατήσουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Το Σάββατο 23-01-10:

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεα, την Εύβοια, τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη. Βαθμιαία εξασθένηση αναμένεται την Κυριακή 24-01-10.

Πηγή:http://troktiko.blogspot.com