Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Το υπερηχητικό αυτοκίνητο των 1.600 χλμ/ώρα έρχεται στην Αθήνα

Μια μοναδική εμπειρία θα ζήσει το ελληνικό κοινό αφού για πρώτη φορά θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά και να φωτογραφηθεί με το supersonic powercar BLOODHOUND SCC, που φιλοδοξεί να πιάσει ταχύτητα 1.600 χλμ/ώρα, σε δοκιμή που θα...
πραγματοποιηθεί το 2016 στη Ν. Αφρική σπάζοντας το παγκόσμιο επίγειο ρεκόρ.

Για 3 ολόκληρες ημέρες, από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου του 2015, ο εξωτερικός χώρος του Ζαππείου αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες μικρούς και μεγάλους λάτρεις της ταχύτητας και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που θα επισκέπτονται με ελεύθερη είσοδο το χώρο από τις 11:00 έως 23:00.

Όλοι αδημονούν να βιώσουν τη γοητεία της ταχύτητας στο ειδικά στημένο περίπτερο με τα υπέροχα διαδραστικά παιχνίδια και τα παιχνίδια προσομοίωσης και φυσικά να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό BLOODHOUND, διεκδικώντας 2 φανταστικά VIP ταξίδια στην πίστα δοκιμών του Milbrook στην Αγγλία, για να οδηγήσουν κορυφαία supercars και άλλα πολλά συλλεκτικά δώρα BLOODHOUND!

Το BLOODHOUND SCC φέρνει στην Ελλάδα η Castrol, μία από τις κορυφαίες μάρκες λιπαντικών στον κόσμο. Η εταιρεία, που έχει μακρόχρονη παράδοση στους αγώνες ταχύτητας και έχει συμβάλει στην κατάρριψη του ρεκόρ επίγειας ταχύτητας 21 φορές στη διάρκεια του 20ου αιώνα, συμμετέχει εκ νέου στο project Bloodhound, αναλαμβάνοντας την διάθεση των απαιτούμενων λιπαντικών. Το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο με ώθηση 135.000 ίππων θα χρησιμοποιήσει ένα συνδυασμό από τα καλύτερα προϊόντα της Castrol κατά τη διάρκεια των δοκιμών και των προσπαθειών για την κατάρριψη του ρεκόρ: το ισχυρότερο λιπαντικό για κινητήρες της σειράς Castrol EDGE, τα υγρά φρένων Castrol React SRF, ιδανικά για μηχανοκίνητο αθλητισμό, και τα υδραυλικά υγρά Castrol που χρησιμοποιούνται από τη NASA.

Σε πλήρη ταχύτητα το BLOODHOUND SSC θα καλύψει ένα μίλι σε 3,6 δευτερόλεπτα, που είναι 4,5 γήπεδα ποδοσφαίρου από το ένα άκρο στο άλλο άκρο. Τονίζεται ότι το ρεκόρ επίγειας ταχύτητας είναι 1.228χλμ/ώρα και το κατέχει από το 1997 το μοντέλο Thrust SSC και η ομάδα του Διευθυντή του Προγράμματος Bloodhound Richard Noble με οδηγό τον Andy Green και με τη συμμετοχή της Castrol. Η ίδια ομάδα θα προσπαθήσει με το BLOODHOUND SCC να σπάσει εκ νέου το ρεκόρ φτάνοντας τα 1.600χλμ/ώρα, υπερβαίνοντας δηλαδή την ταχύτητα του ήχου κατά 1,4 φορές. Αντίστοιχη ταχύτητα έχει καταγραφεί μόνο από ένα μαχητικό F-104 Starfighter, το οποίο είχε πετάξει μόλις πάνω από το επίπεδο του εδάφους σε ταχύτητα 988 μιλίων/ώρα.

Ο Paul Waterman, Global Chief Executive της Castrol, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε το πρόγραμμα Bloodhound. Στη Castrol, έχουμε μια περήφανη ιστορία στο να υποστηρίζουμε πρωτοπόρους και αυτή η συνεργασία μας δίνει την ευκαιρία να δείξουμε πώς τα υψηλής απόδοσης προϊόντα μας θέτουν νέα πρότυπα και όρια στην μηχανοκίνηση».

Ο διευθυντής του προγράμματος Bloodhound Richard Noble, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Castrol έχει ενταχθεί στην ομάδα. Είμαι στην ευχάριστη θέση να συνεχίζω μια σχέση 30 ετών με τη Castrol έχοντας συνεργαστεί τόσο στο Thrust 2 όσο και στο Thrust SSC. Είναι ένα μεγάλο εμπορικό όνομα που θα μας βοηθήσει να μοιραστούμε αυτή τη μηχανική περιπέτεια με ένα παγκόσμιο ακροατήριο».




Πηγή:http://www.newsbeast.gr