Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Δε θα πιστέψετε γιατί η αστυνομία διώκει 20 οδηγούς ύστερα από αυτό το ατύχημα

Αυτό το απίστευτο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν τέσσερις νταλίκες συνέβη χθες στη Βρετανία, σε δρόμο κοντά στο Κέιμπριτζ- ένα από τα φορτηγά μετέφερε λούτρινα αρκουδάκια συνολικού βάρους… 7,5 τόνων. 
...

Ο δρόμος έκλεισε για επτά ώρες και το θαύμα -αν δει κανείς τα συντρίμμια- είναι πως οι οδηγοί τραυματίστηκαν μόνο ελαφρά και δύο εξ αυτών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η αστυνομία έσπευσε στην περιοχή αλλά την απασχόλησε εκτός από το ίδιο το ατύχημα και τους εμπλεκόμενούς του και κάτι άλλο: οι τουλάχιστον είκοσι οδηγοί που τραβούσαν φωτογραφίες και βίντεο με τα κινητά τους περνώντας από το σημείο της σύγκρουσης και οι οποίοι ελέγχονται για την παράβασή τους.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν περίπου είκοσι οδηγούς, σύμφωνα με τη Daily Mail, τους οποίους εντόπισαν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα ενώ οδηγούσαν και οι οποίοι αναμένεται να αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες της παράβασής τους.

Τους προειδοποίησαν πως μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα λάβουν επιστολές για να ενημερωθούν σχετικά με τις δικαστικές διαδικασίες. Είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν κατηγορίες όπως αμελής οδήγηση που επιφέρει πρόστιμο έως 5.000 λίρες και εννέα πόντους στο point system.

Αστυνομικός του Κέιμπριτζ δήλωσε πως έχουν γίνει παρόμοιες ενέργειες και σε άλλα περιστατικά αλλά ο αριθμός των παραβατών «ήταν πολύ μεγάλος αυτή τη φορά». «Η χρήση κινητού τηλεφώνου την ώρα της οδήγησης είναι μια από τις ‘μοιραίες’ παραβάσεις των οδηγών, μαζί με την υπερβολική ταχύτητα, τη μη χρήση ζώνης ή την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ», τόνισε και πρόσθεσε «Η αντίδρασή σου είναι 50% πιο αργή και έχεις τετραπλάσιες πιθανότητες να εμπλακείς σε τροχαίο».

«Κόλλησα στην κίνηση για περισσότερο από μία ώρα και όταν έφτασα στο σημείο της σύγκρουσης ήταν προφανές πως μέρος του μποτιλιαρίσματος οφειλόταν στους οδηγούς που επιβράδυναν για να δουν τι έχει γίνει», περιέγραψε ένας οδηγός στην εφημερίδα. «Είδα κάποιον να βγάζει φωτογραφίες με το κινητό ενώ τα αυτοκίνητα πίσω του περίμεναν…»
Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να κόψουν κομμάτι μιας από τις νταλίκες για να απεγκλωβίσουν τον ελαφρά τραυματισμένο οδηγό ενώ ο δρόμος έκλεισε για επτά ώρες σε απόσταση 16 μιλίων!

Δείτε τις φωτογραφίες