Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Το ισχυρότερο σεντάν στον κόσμο

Η Cadillac CTS-V των 640 ίππων ίσως για κάποιους δεν είναι πολύ γρήγορη. Σε αυτούς απευθύνεται η πρόταση του βελτιωτικού οίκου Hennessey ο οποίος αντικατέστησε τον κομπρέσορα με δύο τούρμπο για την υπερτροφοδότηση του 6,2 λτ. V8... εξασφαλίζοντας έτσι αύξηση της ιπποδύναμης στους 1.000 ίππους.

Τιμή που της χαρίζει και τον τίτλο της ισχυρότερης CTS-V προς το παρόν τουλάχιστον και του ισχυρότερου σεντάν στον κόσμο, σύμφωνα με τον Hennessey.

Φυσικά μία τέτοια αύξηση στην ιπποδύναμη συνεπάγεται περαιτέρω αλλαγές σε φρένα και στήσιμο προκειμένου να εξασφαλιστεί η ενεργητική ασφάλεια του. Έτσι, ο οίκος από το Τέξας φρόντισε να προσθέσει στο αυτοκίνητο κεραμικά φρένα, μεγαλύτερους τροχούς και νέα ανάρτηση, με πιο επιθετικό σετ απ.

Αλλαγές υπάρχουν και στην εμφάνιση του αυτοκινήτου καθώς εμπρός έχουν τοποθετηθεί μαύρες γρίλιες, ο προφυλακτήρας είναι ανασχεδιασμένος και υπάρχουν μαύρα σπόιλερ περιμετρικά του αμαξώματος.

Συνολικά μόλις 24 αυτοκίνητα θα παραχθούν με το πακέτο HPE 1000, όπως είναι η ονομασία του, ενώ για τους λιγότερο τολμηρούς θα υπάρχει και έκδοση 800 ίππων.





Πηγή: autotriti.grautotriti.gr