Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΟΔΗΓΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Ύστερα από μια πλήρως επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση τεσσάρων ημερών, με την συμμετοχή σας να ξεπερνά κάθε προσδοκία, αφού δεν υπήρξε ούτε ένας οδηγός απεργοσπάστης, σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε πως...
ο  βασικός στόχος της απεργίας επετεύχθη.

Η Διοίκηση του ΕΛΤΑ παρά την αρχική αδιαλλαξία και την υπερβολική εμμονή της στην κατεύθυνση να εκχωρήσει το έργο της  χρηματοδότησης σε ιδιώτες, παρά την απέλπιδα προσπάθεια που έκανε προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη, προκειμένου να πετύχει την αναστολή των κινητοποιήσεων μας μέσω δικαστικής απόφασης, τελικά σήμερα αναγκάστηκε να αναθεωρήσει την στάση της και το μεσημέρι κάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας  σε διάλογο – διαπραγμάτευση για το θέμα, αναστέλλοντας παράλληλα την απόφαση της να εκχωρήσει  τα δρομολόγια χρηματοδότησης σε ιδιώτες μέχρι την ολοκλήρωση του διαλόγου, καλώντας μας να συνεχίσουμε να τα εκτελούμε εμείς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συνεδρίασε να εκτιμήσει τα δεδομένα και τελικά αποφάσισε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις,  που είχαν ήδη εξαγγελθεί για τις επόμενες πέντε ημέρες,  μέχρι και την ολοκλήρωση του διαλόγου - διαπραγμάτευσης. Ο διάλογος  βέβαια  με τη Διοίκηση δεν μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, γιατί προέχει η ομαλοποίηση του έργου των διαβιβάσεων, αφού η τετραήμερη κινητοποίηση μας δημιούργησε τεράστια προβλήματα και είναι επιβεβλημένο και λόγω προεκλογικής περιόδου, να δώσουμε όλο το βάρος μας τις επόμενες ημέρες στην προώθηση και επίδοση όλων των ταχυδρομικών αποστολών στους προορισμούς των.
Με αυτή μας την κινητοποίηση αποδείξαμε για μια ακόμη φορά πως, όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι καταφέρνουμε να ξεπερνάμε τα εμπόδια, που για κάποιους άλλους μπορεί να φαίνονται αξεπέραστα.

Πετύχαμε μια πρώτη πολύ σημαντική νίκη, όμως για να κερδίσουμε τον πόλεμο πρέπει να συνεχίσουμε με το ίδιο σθένος, την ίδια αγωνιστικότητα, μα προ πάντων σφυρηλατώντας ακόμη περισσότερο την ενότητα μας. Σας καλούμε να βρίσκεστε σε επαγρύπνηση και εγρήγορση, γιατί οι κίνδυνοι δεν εξαλείφτηκαν και συνεχίζουν να καραδοκούν.


ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ