Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ταξίδι αστραπή από το Λονδίνο στο Παρίσι με το νέο Eurostar

Δίνοντας για ακόμα μια φορά νέα διάσταση στα ταξίδια με τρένο, η διάσημη εταιρεία Eurostar παρουσιάζει τον νέο της στόλο από τρένα υψηλής ταχύτητας, που υπόσχονται να σας μεταφέρουν από το Λονδίνο ως το Παρίσι σε μόλις δύο ώρες....
Μέχρι το τέλος του 2015, οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να διανύσουν τα 492 χλμ. ως το Παρίσι, μέσω της σήραγγας της Μάγχης σε μόλις δύο ώρες, χάρη σε ένα νέο state-of-the-art τρένο.



Με δυνατότητα να μεταφέρουν 900 επιβάτες, τα τρένα E320, που όπως αποκαλύπτει και το όνομα τους διανύουν 320 χλμ την ώρα, θα αντικαταστήσουν τα σημερινά Class 373/1, που τρέχουν με ταχύτητα έως 299 χλμ την ώρα.

Η νέα αυτή υπηρεσία έρχεται να γιορτάσει την 20η επέτειο από την έναρξη των υπηρεσιών της Eurostar τον Νοέμβριο του 1994, η οποία ξεκίνησε με δυο δρομολόγια την ημέρα και σήμερα συνδέει καθημερινά το Λονδίνο με το Παρίσι με 15 έως 17 δρομολόγια.



Τα νέα τρένα περιγράφονται ως “διαλειτουργικά”, που σημαίνει ότι μπορούν να κινηθούν σε διαφορετικά ευρωπαϊκά συστήματα σηματοδότησης, δίνοντας την προοπτική απευθείας σύνδεσης του Ηνωμένου Βασιλείου με νέους ευρωπαϊκούς προορισμούς.



Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2015 θα ξεκινήσει το δρομολόγιο του Eurostar στην Προβηγκία, με στάσεις στις πόλεις Λυών, Αβινιόν και Μασσαλία και στο τέλος του 2016 θα ακολουθήσει η έναρξη μιας διαδρομής προς το Άμστερνταμ με στάσεις στην Αμβέρσα, το Ρότερνταμ και το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ.



Οι εσωτερικοί χώροι των νέων βαγονιών έχουν σχεδιαστεί από τον ιταλικό οίκο Pininfarina, ενώ τα εργονομικά σχεδιασμένα, ανακλινόμενα καθίσματα θα είναι εφοδιασμένα με υποδοχές για usb και σε όλο το τρένο θα διατίθεται δωρεάν ασύρματο ίντερνετ.



Παράλληλα, με την προσθήκη επτά νέων τρένων θα αυξηθεί η χωρητικότητα σε 20%, γεγονός που θα ωθήσει ολοένα και περισσότερους ταξιδιώτες να απολαύσουν αυτή τη νέα υπηρεσία.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr