Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ένα περιπολικό-τρακτέρ στη διάθεση της Ουαλίας

Πρωτοπορούν οι Ουαλοί. Οι διωκτικές Αρχές στο Dyfed Powys θα κυνηγούν πλέον τους κλέφτες και στα χωράφια με το νέο περιπολικό-τρακτέρ που απέκτησαν! Έχει τελική ταχύτητα σχεδόν 40 χιλιόμετρα την ώρα, σειρήνα, φάρο, φώτα ελέγχου και... είναι βαμμένο στα χρώματα της αστυνομίας. Η τελευταία σκοπεύει να δείξει στους παράνομους της περιοχής ότι τελικά… η ζωή στην επαρχία δεν είναι εύκολη. Όσοι βάζουν στο μάτι την αγροτική παραγωγή των κατοίκων της περιοχής, τη σοδειά τους, τα αγροτικά τους μηχανήματα και διάφορα άλλα θα… καλοπεράσουν.

Η αστυνομία προμηθεύτηκε το περιπολικό με leasing από εταιρεία εισαγωγής αγροτικών μηχανημάτων. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με το νέο απόκτημα μας», τονίζει ο επιθεωρητής Τιμ Ντέιβις, αναφερόμενος στο «εργαλείο» που θα δίνει στους αστυνομικούς τη δυνατότητα να περιπολούν σε όλα τα εδάφη της περιοχής, στα κτήματα, στα ρυάκια και στην καλλιεργήσιμη περιοχή, παντού όπου δεν μπορούν να κινηθούν τα... συμβατικά περιπολικά τους οχήματα. Η αναγκαιότητα του φαίνεται πως είναι πολύ μεγάλη, καθώς μόνον τον τελευταίο χρόνο στην ευρύτερη περιοχή έχουν καταγραφεί κλοπές αγροτικών προϊόντων και μηχανημάτων αξίας άνω των 40 εκατομμυρίων λιρών!

Όπως έγινε γνωστό οι αστυνομικοί θα χρησιμοποιήσουν το νέο τους τρακτέρ για να επισκέπτονται σε τακτά διαστήματα αγροτικές φάρμες, απομακρυσμένα κτήματα και αποθήκες σιτηρών.