Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση Συλλόγου

Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση προχώρησε την Τετάρτη 9 Ιουλίου ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΛΤΑ με θέματα:

1. Η αναστολή πληρωμής της εργασίας του Σαββάτου και οι παρενέργειες που...

δημιουργεί η χορήγηση της σχετικής ανάπαυσης την Δευτέρα, είτε λόγω της έλλειψης προσωπικού που υπάρχει, είτε λόγω της εκτέλεσης του προγράμματος χορήγησης κανονικών αδειών.


2. Αντίθεση του Συλλόγου στην εκχώρηση του έργου της χρηματοδότησης των καταστημάτων σε ιδιώτες, αλλά και της εκχώρησης έργου διαβιβάσεων (ιδιαίτερα στην επαρχία) σε εργολάβους.


3. Λήψη απόφασης για δικαστική διερεύνηση των λόγων που καθυστερούν οι  επισκευές των υπηρεσιακών αυτοκινήτων και της απαξίωσης-διάλυσης του ιδιόκτητου συνεργείου.


4. Λήψη απόφασης για δικαστική διερεύνηση της εκχώρησης έργου διαβιβάσεων στο άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ την ώρα που ο Οργανισμός έχει τις δυνατότητες να το εκτελεί με ίδια μέσα.


5. Λήψη απόφασης για δικαστική διεκδίκηση των παρακρατηθέντων ποσών, που αντιστοιχούν στα δώρα και το επίδομα κανονικής άδειας 2013-2014.


6. Διεκδίκηση προσλήψεων μόνιμων οδηγών για την κάλυψη των κενών του κλάδου σε όλη τη χώρα.


7. Λήψη απόφασης για απεργιακές κινητοποιήσεις.



Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 4ωρης στάσης εργασίας που είχε προκηρύξει ο Σύλλογος μας και η συμμετοχή των Οδηγών ήταν καθολική.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου είχε προσκαλέσει για να παραβρεθούν στην Γ. Συνέλευση το προεδρείο και όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΠΟΣΤ για να ενημερώσουν τα μέλη του Συλλόγου για τις θέσεις τους και να τοποθετηθούν στα θέματα της εισήγησης. Στο κάλεσμα δεν ανταποκρίθηκε το προεδρείο της ΠΟΣΤ, ούτε εκπρόσωπος από την ΠΑΣΚΕ, ενώ παραβρέθηκαν  και τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των λοιπών παρατάξεων.

Η εισήγηση υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το σύνολο των παρευρισκομένων μελών του Συλλόγου και το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτήθηκε να εξειδικεύσει τη δράση που θα ακολουθήσει. 

Στην ψηφοφορία που έγινε δεν υπήρξε καμιά αρνητική, ή λευκή ψήφος!

Για το Δ.Σ

           Ο Πρόεδρος                                  Ο Γ. Γραμματέας
 
Αποστολόπουλος Γεώργιος                        Πήχας Βασίλης