Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Απεργιακή κινητοποίηση Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας & Ν. Αττικής

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής μετά το χθεσινό ΔΣ του ΕΛΤΑ όπου ανακυκλώθηκαν – για μια ακόμα φορά- οι ίδιες αποφάσεις για την «πρόσληψη εποχικού προσωπικού», ενισχύοντας την πεποίθηση μας ότι πρόκειται περί εμπαιγμού...
της Διοίκησης και του Υπουργείου. Η άποψη μας είναι πρέπει να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για τα προβλήματα του ταχυδρομείου συνολικά αλλά και για την παράνοια του να μην μπορούν να πάρουν καλοκαιρινή άδεια οι Ταχυδρόμοι.

Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής

Αριστοτέλους 11-15 Αθήνα ΤΚ 10432Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Δελτίο ΤύπουΑπεργιακή κινητοποίηση Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας & Ν.Αττικής με αίτημα προσλήψεις εποχικού προσωπικούΕικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία για την Τετάρτη 16-7-2014 εξήγγειλε το Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας & Νομού Αττικής καθώς το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού έχει γιγαντωθεί και η Διοίκηση των ΕΛΤΑ αρνείται να προχωρήσει ουσιαστικά στην άμεση επίλυση του. Εφ’ όσον μάλιστα δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, έχει προγραμματισθεί και τετραήμερη απεργία από 11-8-2014 έως και 14-8-2014.Το Σωματείο Ταχυδρόμων ζητεί την άμεση διασφάλιση επιπλέον προσωπικού-χωρίς άλλες υπεκφυγές- προκειμένου να καταστεί δυνατή η εύρυθμη λειτουργία του Ταχυδρομείου.Η Διοίκηση των ΕΛΤΑ και το αρμόδιο Υπουργείο κωλυσιεργούν εδώ και μήνες τη διαδικασία πρόσληψης 645 εποχικών υπαλλήλων (μερικής και πλήρους απασχόλησης- μέσω ΑΣΕΠ) με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι τομείς οι οποίοι δεν εξυπηρετούνται όπως προβλέπεται. Παρά το ότι είναι γνωστό ότι η τυπική διαδικασία είναι χρονοβόρα δεν έχει ξεκινήσει, ενώ έχουν ήδη αρχίσει να λήγουν οι σχετικές συμβάσεις εργαζομένων.

 Είναι ενδεικτικό ότι με βάση την τελευταία χαρτογράφησης που έγινε το καλοκαίρι του 2013 και μειώθηκαν οι θέσεις κατά 120 σήμερα υπάρχουν 240 οργανικά κενά στον γεωγραφικό χάρτη του Σωματείου (από Λαύριο έως Αυλώνα και από Χαϊδάρι έως Νέα Μάκρη).Ταυτόχρονα, η τακτική των συστηματικών καθυστερήσεων στη διασφάλιση επιπλέον εποχικού προσωπικού έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει στα μέσα Ιουλίου και να μην είναι δυνατόν να προγραμματισθούν καλοκαιρινές άδειες του προσωπικού, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου.Η Διοίκηση, υπό την πίεση-καθοδήγηση του Υπουργείου Μεταφορών μεταθέτει τη λύση, ανακυκλώνοντας την ίδια απόφαση προσλήψεων από τη μία συνεδρίαση του ΔΣ στην επόμενη, όπως έκανε και σήμερα.

Ως αποτέλεσμα αυτής της παρελκυστικής τακτικής, οι εργαζόμενοι είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε και να διεκδικήσουμε δυναμικά ειλικρινείς απαντήσεις και ουσιαστικές.
Η ανοχή στην κοροϊδία έχει τέλος. Η παραπλάνηση των εργαζομένων από τη Διοίκηση και ο ψεύτικος καθησυχασμός ότι τα προβλήματα θα λυθούν, έχουν πλέον ξεχειλίσει το ποτήρι την υπομονής μας. Τα προβλήματα στη λειτουργία του ταχυδρομείου είναι πολλά και έχουν σωρευθεί. Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις.