Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Κυριαρχία ξανά για τον Sherwood στην Osaka

Δεύτερη σερί νίκη για το Red Bull X-Fighters 2014

Μπροστά στα αρχαία τείχη του πιο διάσημου κάστρου της Ιαπωνίας, περισσότεροι από 20.000 θεατές βρέθηκαν να παρακολουθούν τον αγώνα του Red Bull X-Fighters της Osaka, γεμίζοντας εικόνες από μία επική μάχη ταλέντων.Σαν μία νέα γενιά πολεμιστών...
Σαμουράι, οι αναβάτες πραγματοποίησαν εκπληκτικά άλματα σε μία πίστα που εξαντλούσε ό,τι καλύτερο διέθεταν στο ρεπερτόριο των τρικ τους. Εκεί, ο Levi Sherwood από τη Νέα Ζηλανδία βρέθηκε στην ψηλότερη θέση του βάθρου, για δεύτερη φορά φέτος.

Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αναμέτρησης για το Red Bull X-Fighters World Tour 2014, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: ο Νεοζηλανδός Levi Sherwood είναι ο άνθρωπος που όλοι πλέον πρέπει να κυνηγήσουν.

Ο 22χρονος αναβάτης από το Palmerston North είναι ασταμάτητος μέχρι τώρα καθώς είχε κερδίσει και τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στην Πόλη του Μεξικού.

Κυριάρχησε στη συνέχεια και στη μάχη του κάστρου της Osaka, με περάσματα που ήταν σχεδόν τέλεια. Ο Remi Bizouard από την Γαλλία πήρε τις τιμές της δεύτερης θέσης, με τον Ισπανό Dany Torres τρίτο.

Οι θεατές, μεταξύ των οποίων βρέθηκαν τυμπανιστές taiko, αλλά και φανς με κοστούμια σε στιλ manga, βρέθηκαν πιο κοντά στην δράση από κάθε άλλο γύρο του θεσμού.

Ο τοπικός ήρωας Taka Higashino, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα το 2013 και τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, έφτασε μέχρι την όγδοη θέση, αφού αναγκάστηκε να μείνει εκτός των προκριματικών λόγω τραυματισμού.

Ένας χαμογελαστός Sherwood, παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι γνωστός επειδή καταφέρνει να τελειοποιεί το παραδοσιακό στιλ των αναβατών FMX. Μετά την επικράτησή του στην Osaka δήλωσε:

«Μου αρέσει να πιέζω περισσότερο στο κομμάτι της οδήγησης freestyle – στο FMX πρέπει και να οδηγείς μοτοσικλέτα και να κάνεις τα τρικ. Εκεί που θέλω πραγματικά να δω το FMX να πηγαίνει, είναι στο να βελτιώνεται ακόμη περισσότερο το επίπεδο της οδήγησης, μαζί με τον σχεδιασμό των διαδρομών».

«Είμαι ενθουσιασμένος αυτή την στιγμή. Μπορείς καθαρά να δεις την αγάπη του κόσμου για το freestyle εδώ στην Ιαπωνία».

Ο Γάλλος Thomas Pagès δεν αισθάνθηκε άνετα στην πίστα και αποφάσισε να μην αγωνιστεί, πιστεύοντας ότι λόγω του δικού του οδηγικού στιλ και του επιπέδου δυσκολίας της διαδρομής, ήταν πολύ μεγάλο το ρίσκο ενός τραυματισμού.

Ο σπουδαιότερος θεσμός στην σκηνή του παγκόσμιου freestyle motocross μπαίνει στην κρίσιμη καλοκαιρινή περίοδο. Οι αναβάτες θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία να μαζέψουν βαθμούς για την κατάκτηση του τίτλου στις 27 Ιουνίου, όταν ο θεσμός θα επιστρέψει στην γνωστή αρένα ταυρομαχιών Las Ventas της Μαδρίτης, στην Ισπανία.Τελικά Αποτελέσματα, Osaka:

1. Levi Sherwood (Νέα Ζηλανδία)
2. Remi Bizouard (Γαλλία)
3. Dany Torres (Ισπανία)
4. Rob Adelberg (Αυστραλία)
5. Mat Rebeaud (Ελβετία)
6. Wes Agee (ΗΠΑ)
7. David Rinaldo (Γαλλία)
8. Taka Higashino (Ιαπωνία)
9. Thomas Pagès (Γαλλία)
10. Libor Podmol (Τσεχία)
11. Kota Kugimura (Ιαπωνία)
12. Daisuke Suzuki (Ιαπωνία)

Βαθμολογία Red Bull X-Fighters World Tour 2014:

1. Sherwood 100 βαθμοί
2. Bizouard 80
3. Sheehan 80
4. Torres 65
5. Adelberg 55Δείτε στο video τα highlights του αγώνα

Πηγή:http://www.newsbeast.gr