Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Σύγχρονη μορφή δουλοπαροικίας

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Κοντά σε όλα αυτά πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα από τη Βουλή η ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των εταιρειών που «νοικιάζουν» εργαζομένους.
Τους έγινε μάλιστα και η διευκόλυνση η...
εγγυητική που υποβάλλουν να αντιστοιχεί σε 60.000 ευρώ αντί για 120.000 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα. Ολα στην ....
υπηρεσία της ευέλικτης... εργασίας και της άκαμπτης... επιβίωσης. Ο εργαζόμενος δεν θα έχει πια καμιά σχέση και διεκδίκηση με τον εργοδότη, αλλά με την εταιρεία που τον έχει νοικιάσει σε μια εντελώς σύγχρονη μορφή δουλοπαροικίας, που μέχρι πριν από λίγα ακόμα χρόνια δεν μπορούσαμε καν να φαντασθούμε στο χειρότερο εφιάλτη...
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο ΟΑΕΔ, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών στον Συνήγορο του Πολίτη, βιάζεται να διαγράψει από τα μητρώα τους ανέργους, γιατί αυτοί δεν προσήλθαν να ανανεώσουν το δελτίο ανεργίας τους εγκαίρως, χωρίς όμως ποτέ να μπει στον κόπο να τους ενημερώσει τι ευεργετήματα χάνουν ειδικότερα για την περίθαλψή τους. Κατά περίπτωση ένας άνεργος δεν πάει στον ΟΑΕΔ να ανανεώσει το δελτίο του είτε γιατί δεν γνωρίζει τις συνέπειες από τη μη τήρηση των τακτών ημερομηνιών, είτε απλώς αμελεί, είτε έχει κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση ο ΟΑΕΔ θα πρέπει να εξετάζει τις διαγραφές με φειδώ και μεγάλη προσοχή διότι εξαιτίας της απώλειας της ιδιότητας του μακροχρόνια άνεργου ο πολίτης στερείται μια σειρά δικαιωμάτων και παροχών όπως η δυνατότητα εξαίρεσης από την καταβολή του χαρατσιού και η δυνατότητα θεώρησης βιβλιαρίου ασθενείας προκειμένου να έχει περίθαλψη ο ίδιος και η οικογένειά του.
Πηγή: enet.gr

Πηγή:http://www.pak-elta.gr