Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Κινητοποιήσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα προανήγγειλαν οι σιδηροδρομικοί

Απεργιακές κινητοποιήσεις προανήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) τη Μεγάλη Εβδομάδα τόσο στα επιβατικά τρένα όσο και στα εμπορικά, εάν δεν υπάρξει θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ)....


Σύμφωνα με την απόφαση των σιδηροδρομικών, θα πραγματοποιήσουν τρίωρες στάσεις εργασίας τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη, καθώς και 24ωρη απεργία το Μ. Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας δεν θα εκτελούν δρομολόγια τα εμπορικά τρένα.

Στο πλαίσιο των αιτημάτων τους προτάσσονται οι ιδιωτικοποιήσεις των εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ- ΕΕΣΣΤΥ, οι προσλήψεις προσωπικού και τα ασφαλιστικά ζητήματα του εφάπαξ και της επικουρικής σύνταξης.

Εν τω μεταξύ, προβλήματα θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό στις μετακινήσεις του με τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο και την Τετάρτη 9 Απριλίου λόγω της συμμετοχής της ΠΟΣ στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ.

Ως εκ τούτου, θα ματαιωθούν την ερχόμενη Τρίτη τα βραδινά σιδηροδρομικά δρομολόγια, ενώ την ημέρα της απεργίας δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο.

Πηγή:http://www.zougla.gr