Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Οι αυτοκινητιστές φορτηγών απειλούν με κινητοποιήσεις

Την άμεση απόσυρση των διατάξεων που αφορούν στους αυτοκινητιστές και την έναρξη διαβούλευσης ζητούν οι ομοσπονδίες των ιδιοκτητών φορτηγών από την κυβέρνηση, διαφορετικά θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 31 Μαρτίου....

Η κυβέρνηση, όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών, «εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση με τους άμεσα ενδιαφερομένους, προωθεί στο πολυνομοσχέδιο» με τα προαπαιτούμενα μέτρα της τρόικας, που αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 από τη Βουλή, τα άρθρα 38-44, «που αφορούν σε διάφορες ρυθμίσεις στον χώρο των εμπορευματικών μεταφορών».
«Πρόκειται για διατάξεις που μεταβάλλουν δραματικά το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων, νομιμοποιούν τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την παράνομη μεταφορά, θέτουν σε κίνδυνο τη νομιμότητα της μεταφορικής δραστηριότητας όπως ασκείται στη χώρα μας μέχρι σήμερα, ενώ δεν δίνουν καμία λύση στα προβλήματα που επανειλημμένα έχουμε εκθέσει» αναφέρουν.
Οι αυτοκινητιστές τονίζουν ακόμη, ότι «πιθανή εφαρμογή των συγκεκριμένων διατάξεων, θα απορυθμίσει εντελώς την αγορά, ενώ ταυτόχρονα θα επικρατήσουν συνθήκες ζούγκλας», και διερωτώνται «ποιος είναι ο στόχος αυτής της τακτικής από την πλευρά κυβέρνησης και τρόικας».
Τέλος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, υπογραμμίζουν, πως «παρά τις υποσχέσεις δεν αντιμετωπίζεται η παράνομη μεταφορά που αποτελεί το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα του κλάδου. Αντίθετα οι ρυθμίσεις που προωθούνται έχουν και έναν μοναδικό στόχο: Την εισπρακτική αντιμετώπιση των παραβάσεων, πάντα σε βάρος των Ελλήνων μεταφορέων και προς όφελος των μικρών και μεγάλων συμφερόντων που επενδύουν στην καταστροφή τους». 
Πηγή:http://www.enikos.gr