Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Τα φορτηγά ΔΧ ετοιμάζουν… μπλόκα. Κρίσιμες διαβουλεύσεις με ΥΠΟΙΚ

Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι αυτοκινητιστές φορτηγών ΔΧ, θορυβημένοι από τις μεγάλες αυξήσεις στα διόδια, ενώ ζητούν ίδια φορολογική αντιμετώπιση με τους αγρότες και την πραγματοποίηση ελέγχων στα ξένα φορτηγά στις εισόδους της χώρας, αλλά και σε... όλο το εθνικό δίκτυο. Μεταξύ των αιτημάτων, πέραν της μείωσης των διοδίων, είναι η απογραφή των φορτηγών ιδιωτικής χρήσης, δεδομένου ότι υπολογίζονται σε 1.350.000 και από αυτά τα μισά χαρακτηρίζονται «παράνομα» από τα φορτηγά ΔΧ. Όπως υποστηρίζουν οι αυτοκινητιστές, τα ιδιωτικής χρήσης κάνουν υποκλοπή μεταφορικού έργου, ενώ την ίδια ώρα δεν καταβάλουν παραστατικά και ΦΠΑ. Τέλος, αιτούνται η φορολόγηση να πέσει στο 15% και όχι 26% από το πρώτο ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες των φορτηγών Δ.Χ., μετά από πρόσκληση των Ομοσπονδιών του κλάδου, πραγματοποίησαν γενικές συνελεύσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τις μορφές των κινητοποιήσεων τους.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών εξουσιοδότησαν τους προέδρους των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών του κλάδου, Π.Σ.Χ.Ε.Μ. Π. Σκουλικίδη, Ομοσπονδία Β. Ελλάδος Δ. Παντελίδη, ΠΟΕΜΙΦ Γ. Παπούλια, Ομοσπονδία Π. Κασαγιάννη, Ομοσπονδία Ευβοίας Θεοφ. Καρκαλή, Ομοσπονδία Θεσσαλίας Κεντρ. Ελλάδας & Δυτ. Μακεδονίας Β. Τζιμόραγκα, να έχουν συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών. Ανάλογα με το αποτέλεσμα θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις στην Πανελλαδική Γενική Συνέλευση του κλάδου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.
 
Πηγή: metaforespress.gr