Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

WRC: Ξεκινά από αύριο η δράση με το Ράλι Monte Carlo

Μετά το υπό βροχή τελετουργικό της εκκίνησης, μπροστά στο περίφημο Cafe de Paris στο Μονακό, όλοι περιμένουν με αγωνία την ώρα της αλήθειας με τη δράση να ξεκινά αύριο το πρωί με τo shakedown του Ράλι Monte Carlo.
Tα φώτα όλα είναι στραμμένα στους...
 περσινούς πρωταθλητές, τον Ogier και την VW, αλλά και στη νεοφώτιστη Hyundai, που έρχεται με χαμηλούς τόνους αλλά όχι και χαμηλές προσδοκίες, καθώς έχει εντάξει στο δυναμικό της μεγάλα ονόματα.
Την ίδια στιγμή, οι μεταγραφές για τις οποίες γράφαμε όλο το προηγoύμενο διάστημα, τόσο στη Citroen όσο και στη Ford, θέλουν ο καθένας με τον τρόπο του να αποδείξει ότι άξιζε τον κόπο, αλλά και το χρήμα.

Όσον αφορά το πρώτο Ράλι της χρονιάς, το θρυλικό Ράλι Monte Carlo, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το κέντρο του αγώνα μετακόμισε από την Valence στην Gap. Οι ειδικές πάντως δεν έχουν πολύ χιόνι όπως αναφέρεται και αυτό σημαίνει ότι θα δούμε πιο πολύ έναν ασφάλτινο αγώνα.



Η αυριανή μέρα περιλαμβάνει το shakedown του αγώνα, ενώ οι μάχες στις ειδικές θα ξεκινήσουν την Πέμπτη και θα συνεχιστούν την Παρασκευή, με επίκεντρο την Gap, για να μεταφερθεί την τελευταία ημέρα στο Μονακό, όπου και θα ολοκληρωθεί με την τέλεση κλασσικών νυκτερινών ειδικών σε διαδρομές όπως η Turini και η Sospel.
Σε ό,τι αφορά στις αλλαγές των κανονισμών, σημαντικότερη είναι η κατάργηση της Qualifying Stage (σ.σ.: η οποία βέβαια δεν ίσχυε στους ασφάλτινους αγώνες) και το ότι η σειρά εκκίνησης θα καθορίζεται πλέον την πρώτη ημέρα από τη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, ενώ τις επόμενες δύο τα πληρώματα θα εκκινούν με αντίστροφη σειρά ανάλογα με την κατάταξη του αγώνα.
Υπομονή λοιπόν ως αύριο που αρχίζει η δράση και όλα αυτά θα έχουν μικρή σημασία σε σχέση με όσα θα γίνουν στις ειδικές.


Πηγή:http://www.newsit.gr