Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

H Aventador των 1.200 αλόγων και των 2 εκατομμυρίων

Το αγαπημένο σπορ της DMC είναι αναμφίβολα να κάνει τις Lamborghini Aventador όσο πιο «δαίμονες» παίρνει. Και καθώς η διακριτικότητα δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιο της DMC, το «αρκετό» δεν το ξέρει η δαιμόνια ομάδα. Δεν πέρασε λοιπόν καιρός που... οι ειδικοί του οίκου μετατροπών είχαν υποσχεθεί να «πειράξουν» την Aventador, και μάλιστα σε πολλές εκδοχές. Τηρώντας την υπόσχεσή τους κατά γράμμα, μιλάμε απλά-απλά για κάτι που ξεπερνά ακόμα και τη νοσηρότερη φαντασία!

Το πρότζεκτ ακούει στο όνομα Aventador UNICO LP1200-4R και είναι αναμφίβολα το πιο «άρρωστο» πείραγμα που είδαμε ποτέ στη φοβερή και τρομερή Aventador.

Κι αυτό γιατί τα 700 άλογα στο καπό της «μαμίσιας» Lambo εκτοξεύονται στα 1.205 (για να είμαστε ακριβείς) στο «ξαδερφάκι» της DMC! Ο V-12 υπεραποδίδει πλέον χάρη στην προσθήκη διπλών τούρμπο!



Αυτό, κι ένα κάρο ακόμα αναβαθμίσεις φυσικά, έχουν ως αποτέλεσμα η επιτάχυνση να αγγίζει τα 2,3 δευτερόλεπτα στα 0-100 χλμ/ώρα και η τελική να εκτοξεύεται πάνω από το φράγμα των 350 χλμ/ώρα, στα 375! Πράγματι, δεν είναι εύκολο να συλλάβεις τα νούμερα.

Το αμάξι παραμένει ακόμα σε στάδιο σχεδιασμού και αφορά βέβαια αυτούς που έχουν ατέλειωτα μηδενικά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, καθώς η τιμή της UNICO LP1200-4R εκτοξεύεται στα 1,8 εκατ. ευρώ (2,5 εκατ. δολάρια)! Για όποιον έχασε δηλαδή την ευκαιρία να αποκτήσει τη Veneno, η DMC έστειλε την Aventador στα ίδια ακριβώς λεφτά!

Το πράγμα έχει μάλιστα και συνέχεια, καθώς ο οίκος αναμένεται να βάλει και πάλι το χεράκι του στην Aventador μετά την ολοκλήρωση της LP1200-4R, κι αυτή τη φορά για να κάνει ακόμα πιο παλαβά πράγματα: να τη φτάσει στα 1.500 άλογα και τελικά στα 2.000! Ναι, ίππους.



Το DMC Stage 3 kit κάνει θαύματα και όπως ισχυρίζονται και οι τύποι του οίκου: «μπορούμε να φτάσουμε στα 1.200 άλογα και τα 1.500 χωρίς μεγάλο πρόβλημα ... αν όμως θέλεις να φτάσεις στο τέλος, είμαι σίγουρος ότι μια ιπποδύναμη 2.000 αλόγων μπορεί εύκολα να επιτευχθεί». Αν, και όπως σημειώνει με νόημα ο εκπρόσωπος Τύπου της DMC, «αυτό μπορεί να ταλαιπωρήσει τη μηχανή λίγο περισσότερο απ' όσο πρέπει».

Αυτό μένει να το δούμε...