Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Το αντίπαλο δέος της Bugatti

Η Koenigsegg επιβεβαίωσε την παρουσία του One:1 τον Μάρτιο στο Σαλόνι της Γενεύης, με στόχο το συγκεκριμένο μοντέλο να λάβει τα «σκήπτρα» του γρηγορότερου αυτοκινήτου στον κόσμο.Η Koenigsegg κατασκεύασε 6 μονάδες του νέου...
One:1, που έχουν ήδη πουληθεί, ενώ μία και «μοναδική γεύση» θα πάρουμε στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2014.
Σύμφωνα με τη σουηδική εταιρεία, το εν λόγω μοντέλο παραγωγής -έστω περιορισμένης- έχει «ότι χρειάζεται για να… κλέψει τα σκήπτρα του πιο γρήγορου αυτοκινήτου του κόσμου».
Όπως αναφέρει το autotriti.gr,  η ονομασία του hypercar δεν είναι τυχαία, αφού προδίδει την αναλογία κιλού ανά ίππο. Πιο συγκεκριμένα, κάτω από το καπό του Koenigsegg One:1 βρίσκονται 1.400 «άλογα» και το βάρος του αυτοκινήτου είναι συνολικά 1.400 κιλά συμπεριλαμβανομένων των υγρών του αυτοκινήτου, καθώς και το βάρος ενός μέσου ενήλικα οδηγού.
Επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία, το ισχυρό μοντέλο μπορεί θεωρητικά να αγγίξει τελική ταχύτητα πάνω από 450 χλμ./ώρα με μοναδικό περιορισμό την … αντοχή των ελαστικών.
Ακόμα, οι Σουηδοί αναμένουν ότι το νέο τους δημιούργημα θα καταφέρει να σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ στα 0-200 χλμ./ώρα, στα 0-300 χλμ./ώρα και στα 0-400 χλμ./ώρα, τα τελευταία μάλιστα θα μπορεί να τα αγγίξει σε μόλις 20 δευτερολεπτα.
Το ρεκόρ για το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο κατέχει μέχρι σήμερα η Bugatti Veyron Super Sport WRE (World Record Edition), η οποία αγγίζει τα 415 χλμ./ώρα με ηλεκτρονικό κόφτη, ωστόσο η «πειραγμένη» Veyron Super Sport WRE (χωρίς ηλεκτρονικό περιοριστή χιλιομέτρων) σημείωσε 431 χλμ./ώρα.