Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Bloomberg: Η Eurostat "κρύβει" 12 εκατ. ανέργους!

Αδειάζει την Eurostat το Bloomberg με δημοσίευμά του υποστηρίζοντας ότι οι άνεργοι στην Ευρωζώνη δεν είναι 19 εκατομμύρια όπως υποστηρίζει ο ευρωπαϊκός θεσμός, αλλά 31 εκατομμύρια!
«Τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αυτή την...
εβδομάδας, θα δείξουν πιθανότατα πως το ποσοστό ανεργίας ολοκλήρωσε το 2013 σε επίπεδα-ρεκόρ, αποκαλύπτοντας μόνο ένα μέρος της κοινωνικής κληρονομιάς που άφησε η κρίση χρέους», τονίζει.

Οι υπολογισμοί του Bloomberg για το τρίτο τρίμηνο αποκαλύπτουν ένα ευρύτερο σύνολο 31,2 εκατ. ανθρώπων από όλες τις ηλικίες που είτε αναζητούν δουλειά, πρόθυμοι να το κάνουν παρά την έλλειψη διαθεσιμότητας, είτε τα έχουν παρατήσει.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι τα επίσημα στοιχεία της Ευρωζώνης για το ποσοστό ανεργίας περιλαμβάνουν μόνο όσους αναζήτησαν ενεργά εργασία τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες και είναι διαθέσιμοι να εργαστούν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.


Μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, η Ιταλία έχει τους περισσότερους δυνάμει εργαζόμενους που δεν εμφανίζονται στα επίσημα στοιχεία για την ανεργία. Η διαφορά μεταξύ του ποσοστού ανεπαρκούς αξιοποίησης του εργατικού δυναμικού σε ηλικίες 15 έως 74 ετών και του ποσοστού ανεργίας είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με αυτή στην Ισπανία και πέντε φορές μεγαλύτερη δε σχέση με την Ελλάδα.