Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Δεμένα στον Πειραιά θα μείνουν τα πλοία

Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και αναγγελίας θυελλωδών ανέμων, που θα φθάσουν...
τη νύχτα σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, τα 9 με 10 μποφόρ.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή για τον Αργοσαρωνικό θα πραγματοποιηθεί μόνο το δρομολόγιο στις 6 το απόγευμα για Αίγινα.
Από το λιμάνι της Ραφήνας θα γίνει το δρομολόγιο στις 5:30μμ για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο και στις 6 μμ για Μαρμάρι. Κλειστό είναι και το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Καβάλα-Πρίνου και Κεραμωτή-Θάσου.
Στη γραμμή Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα θα γίνει μόνο το δρομολόγιο των 5:30 το απόγευμα, ενώ Ωρωπός - Ερέτρια και Αρκίτσα - Αιδηψός θα γίνουν τα δρομολόγια των 5, 6 και 7 το απόγευμα. Στις γραμμή Βόλος-Σποράδες έγινε μόνο το δρομολόγιο στις 4 το απόγευμα.
Την ίδια στιγμή, ανεκτέλεστα θα παραμείνουν, σύμφωνα με την ΑΝΕΚ LINES, τα σημερινά δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων ΕΛΥΡΟΣ και ΛΑΤΩ, που επρόκειτο να αναχωρήσουν στις 9.00 το βράδυ από Πειραιά για Χανιά, λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών που αναμένονται από το βράδυ. Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, τα πλοία θα αναχωρήσουν αύριο Τετάρτη 11/12/2013 στις 9.00 το βράδυ.
Η ΑΝΕΚ ανακοίνωσε επίσης ότι το σημερινό δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου Πρέβελης από Ρόδο προς Χάλκη- Πηγάδια- Κάσο- Σητεία- Ηράκλειο θα παραμείνει ανεκτέλεστο.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο της, έχει προαναγγείλει μεταβολή του καιρού, από σήμερα το βράδυ, στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας με θυελλώδεις ανέμους, βόρειους βορειανατολικούς, που στα ανατολικά θα ενισχυθούν και τη νύχτα θα φθάσουν τα 9 με 10 μποφόρ.
Πάντως, όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, συνιστάται να επικοινωνούν πριν την αναχώρησή τους με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και πορθμεία της χώρας, ή τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή:http://www.enikos.gr