Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Αυτό είναι το νέο Honda Civic Type R

Την έκδοση προ-παραγωγής του νέου Type R αποκάλυψε η ιαπωνική φίρμα, λίγες μέρες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του μοντέλου στην έκθεση του Λος Άντζελες.Τo καινούργιο Civic Type R τροφοδοτείται από ένα δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο...
κινητήρα 2.0 λίτρων, απόδοσης άνω των 280 ίππων.


 Είναι το πρώτο μοτέρ της γενιάς VTEC Turbo και πληροί τις προδιαγραφές Euro6.


Εκτός από τον κινητήρα, η Honda έχει τροποποιήσει κάθε τμήμα του αυτοκινήτου, από το σασί, τα φρένα, την αεροδυναμική και την ανάρτηση. Το αμάξωμα είναι χαμηλωμένο, έχει μεγαλύτερους θόλους στους τροχούς, ζάντες 19 ιντσών, πίσω πτέρυγα, τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης και διαχύτη.


Αυτή την περίοδο η Honda, κάνει τις τελευταίες δοκιμές του πανίσχυρου hatchback στην πίστα του Tochigi στην Ιαπωνία, με το λανσάρισμά του στην αγορά να υπολογίζεται στις αρχές του 2015.



Όπως ανέφερε ο οδηγός αγώνων Gabriele Tarquini, ο οποίος λαμβάνει μέρος στην εξέλιξη του νέου Type R: « Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό. Ιδιαίτερα ακριβές και πολύ γρήγορο στις αλλαγές κατεύθυνσης, με εντυπωσιακή ισχύ και ροπή. Βρίσκεται πολύ κοντά στις προδιαγραφές του αγωνιστικού Civic και μπορείς να αντιληφθείς το DNA ενός Type R».
Πηγή:http://www.zougla.gr