Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ένα σύγχρονο αερόστατο για ταξίδια… κοντά στο διάστημα

Η εταιρεία World View ανακοίνωσε τα σχέδιά της που τη βάζουν δυνατά στον αγώνα για τουριστικά ταξίδια στο διάστημα. Πρόκειται για ένα αερόστατο που έχει μέγεθος όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και μπορεί να «ανεβάσει» τους επιβάτες σε ύψος...
30 χιλιομέτρων από τη Γη (98.000 πόδια).Το γιγάντιο μπαλόνι θα πραγματοποιεί ταξίδια για 55.000 δολάρια και η World View Enterprises, που εδρεύει στην Αριζόνα των ΗΠΑ, υποστηρίζει πως τα πρώτα δοκιμαστικά ταξίδια με αερόστατο θα ξεκινήσουν φέτος, ενώ για το κοινό θα πραγματοποιηθούν από το 2016.

Η διαδρομή έχει διάρκεια δυόμιση ωρών και λέμε ότι το αερόστατο θα σας πάει «κοντά» στο διάστημα, καθώς, τυπικά, τα όρια του διαστήματος ξεκινούν στα 100 χιλιόμετρα από την επιφάνεια του πλανήτη. Πάντως και από τα 30 χιλιόμετρα οι επιβάτες θα βλέπουν τον πλανήτη μας από αρκετά μακριά και θα είναι σε θέση να βλέπει τα σύνορα των  ΗΠΑ, ενώ θα τους περιβάλλει το «μαύρο χρώμα» του διαστήματος.

Η Τζέιν Πόιντερ, πρόεδρος της εταιρείας δήλωσε ότι «υπάρχουν αντίστοιχα μπαλόνια που έχουν πετάξει τόσο ψηλά αρκετές φορές τις τελευταίες δεκαετίες» και συμπλήρωσε αστειευόμενη: «Υποσχόμαστε ότι δεν θα ανοίξουμε την πόρτα (της κάψουλας) για να σας πετάξουμε έξω».


Πηγή:http://www.newsbeast.gr