Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Δακτύλιος στα τζάκια: Απαγόρευση χρήσης ανά περιοχές και χρονικές περιόδους

Το υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχεδιάζει απαγόρευση χρήσης τζακιών ανά περιοχές και χρονικά διαστήματα! Ο έλεγχος για τον εντοπισμό των παραβατών θα γίνεται, σύμφωνα με την ΚΥΑ με παρατήρηση των καπνοδόχων. Μετά το ΣΔΟΕ (Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος)...
ενδεχομένως να έρχεται και το... ΣΔΙΤΖ (Σώμα Δίωξης Τζακιών), καθώς, η κυβέρνηση με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση προωθεί επιβολή... «δακτυλίου» και στα τζάκια. 

Ειδικότερα, το υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχεδιάζει απαγόρευση χρήσης τζακιών ανά περιοχές και χρονικά διαστήματα! Ο έλεγχος για τον εντοπισμό των παραβατών θα γίνεται, σύμφωνα με την ΚΥΑ με παρατήρηση των καπνοδόχων.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος καθορίζει ότι με συγκεντρώσεις πάνω απο 50 μG/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα) θα κινητοποιείται ο μηχανισμός προφύλαξης υγείας ατόμων υψηλού κινδύνου για παιδία και ηλικιωμένους, σε περίπτωση που οι συγκεντρώσεις υπερβούν τα 100 μικρογραμμάρια θα επιβάλλονται περιορισμοί λειτουργίας σε εστίες καύσης και τζάκια, περιορισμός λειτουργίας ρυπογόνων βιομηχανιών και απαγόρευση της κυκλοφορίας συγκεκριμένων τύπων οχημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές.

Πηγή:http://www.skai.gr