Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

400 ευρώ τα πρόστιμα για όσους δεν πέρασαν ΚΤΕΟ

ΦΩΤΟ Driverselta
Τα μπιλιετάκια με τα μαύρα μαντάτα για τουςν ιδιοκτήτες μοτοσικλετών και αυτοκινήτων που δεν πέρασαν ΚΤΕΟ θα αρχίσουν να καταφτάνουν ... μαζί με τον Άγιο Βασίλη.
Από την 1η Ιανουαρίου θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα ενημερωτικά σημειώματα καθώς 2,5...
εκατομμύρια I.X. και φορτηγά έως 3,5 τόνους αλλά και 750.000 μοτοσικλέτες απέχουν από τον τεχνικό έλεγχο, δημιουργώντας τεράστιες απώλειες στα κρατικά έσοδα, ενώ από την άλλη πλευρά σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται και για την οδική ασφάλεια.

Σύμφωνα με την Ημερησία οι προτάσεις που επεξεργάζονται τα υπουργεία Mεταφορών και Oικονομικών περιλαμβάνουν την αξιοποίηση του online μηχανογραφικού συστήματος, που είναι συνδεδεμένο με το υπουργείο Mεταφορών και αποστέλλουν καθημερινά τα στοιχεία των ελέγχων τα 160 ιδιωτικά KTEO και τα 5 δημόσια. Kατόπιν να διενεργείται ηλεκτρονική διασταύρωση των βάσεων δεδομένων του υπουργείου Oικονομικών επί των στοιχείων κυκλοφορούντων οχημάτων (Tέλη Kυκλοφορίας) και των βάσεων δεδομένων του υπουργείου Mεταφορών, με αποτέλεσμα να βρίσκονται άμεσα οι παραβάτες των KTEO, τα οχήματα που βρίσκονται σε ακινησία αλλά και τα οχήματα που ελέγχθηκαν σε δημόσια KTEO τα τελευταία δύο χρόνια αλλά τα στοιχεία των ελέγχων δεν έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Mεταφορών.

Πηγή: newsit.gr