Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Formula 1: Άνετη νίκη για τον Vettel στην Monza

Ο Sebastian Vettel μετέτρεψε και το ιταλικό Grand Prix σε παράσταση για έναν ρόλο. Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull κατέκτησε την πρώτη θέση πολύ πιο εύκολα από όσο υποδηλώνει η διαφορά του από τον δεύτερο Fernando Alonso και όλα δείχνουν πως...
δύσκολα θα χάσει και τον φετινό τίτλο.
Ο Alonso το πάλεψε, στην κατάμεστη από τους φίλους της Ferrari, πίστα της Monza αλλά το ιταλικό μονοθέσιο δεν ήταν ικανό να διεκδικήσει την πρώτη θέση. Ο Ισπανός πάντως κατάφερε να κρατηθεί εμπρός από τον Mark Webber, που τερμάτισε τρίτος με το δεύτερο μονοθέσιο της Red Bull, ενώ η τέταρτη θέση του Fellipe Massa επέτρεψε στη Ferrari να περάσει πλέον στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, όσον αφορά το πρωτάθλημα Κατασκευαστών.
Ο Nico Hulkenberg, που έκανε την έκπληξη χθες, τερμάτισε στην πέμπτη θέση, με τους Nico Rosberg, Daniel Ricciardo, Romain ZGrosjean, Lewis Hamilton και Jenson Button να ολοκληρώνουν την βαθμολογούμενη δεκάδα.
Ο Kimi Raikkonen, που γερμανικά δημοσιεύματα τον θέλουν να έχει υπογράψει ήδη συμβόλαιο με τη Ferrari για το 2014, έμεινε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα εκτός βαθμών, καθώς τερμάτισε μόλις στην 11η θέση του ιταλικού Grand Prix. Ο αγώνας του Φιλανδού καταστράφηκε από νωρίς. Συγκρούστηκε με τον Sergio Perez στην εκκίνηση και αναγκάστηκε να μπει στα pit για να αλλάξει την εμπρός αεροτομή του μονοθεσίου της Lotus χάνοντας αρκετό χρόνο.
Επόμενος σταθμός του πρωταθλήματος Formula 1 είναι η Σιγκαπούρη, όπου στις 22 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στους  δρόμους της πόλης το ομώνυμο Grand Prix, υπό το φως προβολέων.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο drive.gr

Πηγή:http://www.newsit.gr