Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

Τριήμερη απεργία αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Σκληραίνουν τη στάση τους οι νοσοκομειακοί γιατροί σε ό,τι αφορά στην αλλαγή χρήσεων των νοσοκομείων και στην κινητικότητα, αλλά και στις θεσμικές συναντήσεις τους με τον υπουργό Υγείας. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας...
(ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε τριήμερη πανελλαδική απεργία την ερχόμενη εβδομάδα, από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών αποφάσισαν να διακόψουν την επικοινωνία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. «Θεωρούμε ότι οι συναντήσεις της ΟΕΝΓΕ με τον υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη δεν έχουν πλέον κανένα νόημα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, κ. Δημήτρης Βαρνάβας.

Λειτουργικές καταλήψεις νοσοκομείων συστήνει η ΟΕΝΓΕ

Παράλληλα, το ΔΣ της ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών να συγκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις, προκειμένου να συζητηθεί και να οργανωθεί μαζική συμμετοχή στην απεργία της ερχόμενης εβδομάδας, αλλά και ο μακρόχρονος προγραμματισμός της δράσης τους, με σημείο αιχμής «την ανάληψη τοπικών κινηματικών πρωτοβουλιών, ακόμη και λειτουργικών καταλήψεων μαζί με τους άλλους Κοινωνικούς Φορείς, για να υπερασπίσουμε τα Νοσοκομεία και τις δομές υγείας που απειλούνται να κλείσουν».

«Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ εκτιμά ότι το σώμα των νοσοκομειακών γιατρών που υπέστη σφαγιαστικά μέτρα από τις μνημονιακές Κυβερνήσεις, δεν έχει τίποτε να αναμένει από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου» καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ.

Πηγή:http://www.protothema.gr