Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Στους δρόμους τα συνδικάτα-Επί ποδός η Αστυνομία

Τέσσερα συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί για τις 6 σήμερα το απόγευμα, λίγες ώρες μετά την επίσημη τελετή εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στην αίθουσα Corona του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού...
Κέντρου, όπου και θα εκφωνήσει την ομιλία του.

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν στο άγαλμα του Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα και οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Στο συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου θα δώσει το «παρών» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει προσυγκέντρωση στην περιοχή Κολόμβου, στην οδό Εγνατία, και στη συνέχεια θα ενωθεί με το μπλοκ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ.

Στην αιχμή των συλλαλητηρίων θα βρεθούν οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ και τις άλλες αμυντικές βιομηχανίες, της ΕΥΑΘ, οι απολυμένοι της ΕΡΤεκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στον χώρο της Υγείας και άλλοι κλάδοι που πλήττονται ιδιαίτερα.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί σε προσυγκέντρωση των δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3, στην οδό Αγγελάκη και από εκεί πορεία μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου.

Τον «χορό» των κινητοποιήσεων ενόψει της 78ης ΔΕΘ άνοιξαν χθες οι ένστολοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης όπου και επέδωσαν ψήφισμα.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, εξάλλου, θα συμμετάσχουν και στο σημερινό συλλαλητήριο που οργανώνει η ΓΣΕΕ.




Στο πλευρό των σωμάτων ασφαλείας Μπουτάρης - Τζιτζικώστας

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ.
Αποκλεισμένη για άλλη μία χρονιά θα είναι η Θεσσαλονίκη την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης. Παρότι η επίσκεψη του Πρωθυπουργού θα περιοριστεί σε λίγες ώρες το πρωί και τα συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα, οι δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου θα είναι κλειστοί από τις 2 το μεσημέρι και μετά.

Περίπου 3.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Ο αριθμός αυτός κινείται στα ίδια επίπεδα με πέρσι, αλλά είναι σαφώς μικρότερος σε σχέση με τα μεγέθη του 2011, όταν σε μία πρωτοφανή οργάνωση αστυνομικών μέτρων επιστρατεύτηκαν περισσότεροι από 4.500 αστυνομικοί.

Ιδιαίτερα αυξημένες θα είναι φέτος οι περιπολίες δικυκλιστών που, ελλείψει της Δημοτικής Αστυνομίας, θα διενεργούν εντατικούς ελέγχους στους δρόμους του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Κλειστό το κέντρο της Θεσσαλονίκης 

Κλειστό θα είναι το κέντρο της Θεσσαλονίκης από το μεσημέρι έως το βράδυ του Σαββάτου, λόγω των προγραμματισμένων διαδηλώσεων για τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ. Την ίδια ώρα, επί ποδός θα βρίσκεται η Τροχαία προκειμένου να γίνουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και να μειωθεί η ταλαιπωρία των οδηγών.

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Σύμφωνα με τη διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σε 14 κεντρικούς δρόμους θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ το μέτρο θα ισχύσει από τις 2 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου έως το τέλος των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματίσει συνδικάτα, σωματεία και φορείς.




Ειδικότερα, κλειστοί θα είναι οι παρακάτω δρόμοι: Λεωφ. Στρατού (από Καυτανζόγλου μέχρι πλατεία ΧΑΝΘ), Γ΄ Σεπτεμβρίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου), Βασ. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), Βασ. Γεωργίου (από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου), Λεωφ. Νίκης, Κουντουριώτη, Κων/νου Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου), Εγνατία (από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου), Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου), Κασσάνδρου, Προξένων, Φιλήμονος Δραγούμη (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Κασσάνδρου), Τσιμισκή, Αγίου Δημητρίου (από Λαγκαδά μέχρι Φιλήμονος Δραγούμη).

Κατά το παραπάνω διάστημα, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από ανατολικά προς δυτικά της πόλης μέσω των οδών Κατσιμίδη - Περιφερειακής οδού - Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) - Ολυμπιάδος και από δυτικά προς ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου - Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού καθώς και από τη Λεωφ. Νίκης (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν).

Πού απαγορεύεται η στάθμευση

Η Τροχαία θα απαγορεύσει σε 15 δρόμους γύρω από τη ΔΕΘ και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο από τις 6 σήμερα το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, τη στάθμευση - στάση όλων των οχημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, πρόκειται για τους εξής δρόμους: Αγγελάκη, Λεωφ. Στρατού (από Καυτανζόγλου μέχρι πλατεία ΧΑΝΘ), Γ΄ Σεπτεμβρίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου), Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι πλατεία Λευκού Πύργου), Αγ. Δημητρίου (από πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Φιλήμονος Δραγούμη), Γ. Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου), Αρμενοπούλου (από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης), Ν. Γερμανού (από πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι πλατεία ΧΑΝΘ), Μ. Ανδρόνικου (από πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι πλατεία ΧΑΝΘ), Προξένων, Φιλήμονος Δραγούμη (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Κασσάνδρου), Κασσάνδρου (από Φιλήμονος Δραγούμη μέχρι Προξένων), Αγίας Τριάδος (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Βασ. Γεωργίου), Βασ. Χατζή, ανώνυμη οδός έναντι Γ΄.


Πηγή: real.gr
Πηγή:http://www.enikos.gr