Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ψήφισαν για κλείσιμο των σχολείων

"Πράσινο φως" στην πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις αμέσως μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, έδωσαν τα τοπικά συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, που συνεδρίασαν το...
τελευταίο διήμερο σε όλη τη χώρα.
Οι ΕΛΜΕ ψήφισαν, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, υπέρ της απεργίας αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας στον χώρο της εκπαίδευσης.
Ωστόσο, άγνωστη είναι και η διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης, καθώς για πρώτη φορά η ΟΛΜΕ δεν έχει καταλήξει σε κοινή πρόταση προς τον κλάδο, ενώ ερωτηματικά δημιουργούνται και ως προς το εύρος της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία, αφού σε πολλές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ συμμετείχαν λίγοι εκπαιδευτικοί.
Τη Δευτέρα, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα συνεδριάσουν με τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, προκειμένου να αποφασιστεί εάν οι καθηγητές θα προχωρήσουν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες (πρόταση της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ - 3 έδρες στο ΔΣ), απεργία διαρκείας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ - 2 έδρες), 48ωρη απεργία, 12-13 Σεπτεμβρίου (πρόταση των παρατάξεων που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΚΚΕ - 3 και 2 έδρες αντίστοιχα) ή δύο 48ωρες απεργίες, 18-19 και 25-26 Σεπτεμβρίου (ΠΑΣΟΚ - 1 έδρα).
Στο πλευρό των καθηγητών έχουν συνταχθεί οι δάσκαλοι αλλά και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή:http://www.enikos.gr