Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Το πρώτο κιβώτιο ταχυτήτων χωρίς σχέσεις!

Μετά τα αυτόματα κιβώτια οκτώ σχέσεων που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά, το νέο εννιάρι που αναμένεται σύντομα και το μελλοντικό 10αρι, θα δούμε και το πρώτο κιβώτιο ταχυτήτων χωρίς ταχύτητες!Μια ομάδα Ολλανδών μηχανικών, ετοιμάζεται να φέρει την επανάσταση στο χώρο της παγκόσμιας...
αυτοκινητοβιομηχανίας, εξελίσσοντας ένα απίστευτο κιβώτιο ταχυτήτων που δεν έχει σχέσεις, δεν έχει γρανάζια και λειτουργεί με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που γνωρίζαμε μέχρι στιγμής. 



To κιβώτιο CRS


Το πρωτοποριακό κιβώτιο ονομάζεται CRS (Controlled Rotation System) ή στα ελληνικά Ελεγχόμενο Σύστημα Εναλλαγής. Η λειτουργία του γίνεται μέσω δύο δίσκων και ενός ιμάντα κίνησης. Η διάμετρος των δίσκων αλλάζει από μια υδραυλική αντλία και λόγω της απουσίας τριβών δεν χρειάζεται καμία συντήρηση.


Οι Ολλανδοί μηχανικοί έχουν ήδη κατοχυρώσει την εφεύρεση τους και επόμενος στόχος τους είναι λάβουν έγκριση για την παραγωγή. Δεν γνωρίζουμε αν οι μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτων έχουν ενδιαφερθεί για το καινοτόμο κιβώτιο, ωστόσο θεωρούμε ότι θα το πράξουν σύντομα καθώς πρόκειται για μια σπουδαία μηχανολογική ανακάλυψη, που δεν μπορεί να τους αφήσει ασυγκίνητους.
Πηγή:http://www.zougla.gr