Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιο αυτοκίνητο έχει αυτό το κλειδί;

Ακόμη και στο κλειδί του, το οποίο παρουσιάζουμε. Ο λόγος για το νέο υβριδικό supercar της BMW, το i8. Πάνο στο κλεδί ξεχωρίζει η μεγάλη έγχρωμη ψηφιακή οθόνη, με πληροφορίες για την κατάσταση του υβριδικού supercar. Εμφανίζονται το επίπεδο...
φόρτισης της μπαταρίας και το υπόλοιπο βενζίνης στο ρεζερβουάρ, η αυτονομία, πότε ολοκληρώθηκε η φόρτιση, αν το αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο κ.α.

Το i8 παίρνει ώθηση από το νέο 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1.5 lt (πρώτη φορά τοποθετείται σε μοντέλο παραγωγής της γερμανικής μάρκας) και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Ο πρώτος αποδίδει 231 PS και χαρίζει κίνηση στους πίσω τροχούς, μέσω 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 131 PS και κινεί τους εμπρός τροχούς. Έτσι το i8 είναι ένα τετρακίνητο μοντέλο, όταν αναλαμβάνουν δράση ταυτόχρονα και οι δύο μονάδες. Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος ανέρχεται σε 362 PS και η ροπή ορίζεται στα 58,1 kgm.

Ως plug-in, το i8 μπορεί να κινηθεί χωρίς να εκπέμπει ρύπους, χρησιμοποιώντας μόνο τον ηλεκτροκινητήρα. Ο περιορισμός είναι να μη ξεπεράσει σε ταχύτητα τα 120 km/h και η αυτονομία είναι στα 35 km. Με την ενεργοποίηση του 1.5 TwinPower Turbo, ο κατασκευαστής από το Μόναχο ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 2,5 lt/100 km, που αντιστοιχεί σε 59 g. CO2 ανά km.

Όμως το i8 είναι… διχασμένη προσωπικότητα. Δεν δείχνει μόνο γρήγορο και επιθετικό, μπορεί κάλλιστα να γίνει, αφού πετυχαίνει τα 0-100 σε 4,5 sec, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 240 km/h.


Πηγή:http://www.protothema.gr