Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

«Athens Flying Week» στο Τατόι

Ακροβατικά που κόβουν την ανάσα, χαμηλές διελεύσεις πολεμικών αεροσκαφών, ελικόπτερα που στροβιλίζονται στον αέρα με εκκωφαντικό θόρυβο, ελαφρά αεροσκάφη σε άψογους σχηματισμούς, καθώς και ρίψεις αλεξιπτωτιστών ελεύθερης πτώσης, θα έχουν την... τύχη να παρακολουθήσουν όσοι παραβρεθούν στο δεύτερο διεθνές αεροπορικό σόου με τίτλο Athens Flying Week, που θα διεξαχθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τατοΐου, από την Παρασκευή 27 μέχρι και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα είναι και οι καλύτεροι πιλότοι ακροβατικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων στον κόσμο, όπως οι Φρανσέσκο Φορναμπάιο, Λούκα Μπερτόσιο, Γιούργκις Κέρις και οι Έλληνες Δημήτρης Βερβερέλης και Ηλίας Σοφιανός.

Οι βετεράνοι πιλότοι που συγκροτούν τους Blu Circe, με σχηματισμούς από 4 αεροσκάφη, θα εκτελέσουν ακροβατικά ακριβείας καθώς το ακροπτερύγιο του ενός αεροπλάνου απέχει ελάχιστα εκατοστά από το ακροπτερύγιο του άλλου και δίνουν την εντύπωση ότι είναι κολλημένα. Εκτελούν όλα μαζί μανούβρες με άψογο συγχρονισμό οριζοντιώνονται ή ανεβαίνουν κάθετα στους ουρανούς, αλλάζουν σχηματισμούς και περιστρέφονται.

Την αεροπορική γιορτή συμπληρώνουν και τρία υπερελαφρά αεροπλάνα από την Ιταλία με πιλότους που πετούν παρόλο που έχουν καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι, τους WeFly.

Το «παρών» θα δώσει και το ακροβατικό σμήνος της Ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας με F-16, και η Πολωνική Πολεμική Αεροπορία. Από την Ελλάδα συμμετέχει η Πολεμική Αεροπορία μ’ ένα ελικόπτερο «σούπερ Πούμα», καθώς και ένα μεταγωγικό «C-130», ενώ ο Στρατός Ξηράς με ένα επιθετικό ελικόπτερο «Απάτσι»».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές μια από τις εκπλήξεις θα είναι και η διέλευση σε χαμηλό ύψος πάνω από τον αεροδιάδρομο ενός airbus 320 της Aegean.

Στο χώρο του αεροδρομίου θα λειτουργεί παράλληλα με τις εκδηλώσεις και εμπορική έκθεση αεροπορικών είδων λχ. βιβλίων, αναμνηστικών, παιδικό πάρκο, ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για φαγητό και καφέ, μουσική από γνωστό D.J.

Θα πραγματοποιούνται επίσης επισκέψεις στο Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας (μέσα στο Τατόι). Οι αεροπορικές επιδείξεις ξεκινούν στις 15:45 το μεσημέρι της Παρασκευής. Είσοδος με εισιτήριο.

Δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο από το pre-show στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου