Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Εκπαιδευτικοί: Τα όνειρά μας δεν είναι η ανεργία του 64% και ο μισθός των 400 ευρώ

«Τα όνειρά μας δεν είναι η ανεργία του 64% και ο μισθός των 400 ευρώ» έγραφε ένα πανό στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Οι εκπαιδευτικοί φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες... εκτιμήσεις στο συλλαλητήριο, συμμετείχαν περίπου 10.000 διαδηλωτές.

Στην κινητοποίηση μετείχαν οι ομοσπονδίες του Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ και εργαζομένων στο ΙΚΑ καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Νωρίτερα οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους από τα Προπύλαια. Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι κατευθύνθηκαν στη Λεωφ. Αμαλίας, ενώ έξω από τη Βουλή υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Λόγω της πορείας, έκλεισαν αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα. Πλέον όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και η κίνηση των συρμών του μετρό γίνεται κανονικά.

Σημειώνεται ότι η ΑΔΕΔΥ είχε κηρύξει παναττική στάση εργασίας, από τις 11:30 πμ έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.



Οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ σε 48ωρη απεργία βρίσκονται και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Οι δάσκαλοι θα απεργήσουν στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

ΟΛΜΕ: Πάνω από 90% η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία

Η συμμετοχή των καθηγητών στις πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεπερνά το 90%, όπως δήλωσε στο protothema.gr ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης.

Ο κ. Κοτσυφάκης δήλωσε ικανοποιημένος από τα ποσοστά, ενώ επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή συγκεντρώνονται στοιχεία ανά περιφέρεια προκειμένου να δοθούν στη δημοσιότητα.

Πάντως οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ κάνουν λόγο για εντυπωσιακή συμμετοχή που δεν έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η Αθήνα φαίνεται να κρατά τα σκήπτρα στις κινητοποιήσεις, ενώ έχουν ξεκινήσει και κάποιες καταλήψεις σε σχολεία της Αττικής αλλά και στην Αργολίδα.

Από το υπουργείο Παιδείας δεν έχουν δοθεί ακόμα επίσημα στοιχεία, ενώ αρκετοί κάνουν λόγο για εντυπωσιακή συμμετοχή, που θα κορυφωθεί με την απεργία της ΑΔΕΔΥ.