Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Τα ηλεκτρονικά δεδομένα από την πτώση του Jorge Lorenzo

Είναι η νέα μόδα στην πληροφόρηση. Όπως συνέβη και μετά την τρομακτική πτώση του Marc Marquez στο Mugello με 280+ χαω, η Alpinestars έδωσε στη δημοσιότητα τα ηλεκτρονικά δεδομένα της πτώσης του Lorenzo στο Assen.Η ιταλική φίρμα κατέβασε τα... ψηφιακά δεδομένα από την αγωνιστική φόρμα Air-Tech στους επεξεργαστές της, τα δούλεψε για να γίνουν κατανοητά και δημιούργησε το εικονιζόμενο γράφημα.

Είναι αν θέλετε η ψηφιακή περιγραφή του πώς σπάει μια κλείδα, από την αυτόπτη μάρτυρα, τη φόρμα που την έζησε από πρώτο χέρι.



Παρατηρώντας το γράφημα, βλέπουμε πως πρώτος ακούμπησε στην άσφαλτο ο αριστερός βραχίονας του Lorenzo. Την πρώτη αυτή κρούση ακολούθησε μια εντονότερη που αντιπροσωπεύει το χτύπημα του αριστερού ώμου, μετά του δεξιού, και τέλος του θώρακα, ενώ ο αερόσακος είχε ήδη φουσκώσει, 220 χιλιοστά μετά την απώλεια ελέγχου.

Η επικίνδυνη «πτήση» του Lorenzo μετά το highside διάρκεσε λίγο πάνω από μισό δευτερόλεπτο, 605 χιλιοστά για την ακρίβεια.

Σύμφωνα με όσα βλέπουμε, η πρώτη κρούση του βραχίονα στην άσφαλτο μετρήθηκε στα 23,75g, ενώ οι επόμενες των ώμων και του θώρακα ξεπέρασαν το όριο καταγραφής της φόρμας που είναι τα 25 g, όπως είχε συμβεί και στην περίπτωση του Marquez.

Οι αριθμοί ακούγονται απίστευτοι για το ανθρώπινο σώμα, κι όμως κοιτάζοντας προσεκτικά βλέπει κανείς ότι και μόνον η εκτίναξη από τη σέλα, δημιουργεί επιταχύνσεις κοντά στα 20g! Ανατριχιάζει κανείς και μόνον στη σκέψη τί θα συνέβαινε χωρίς αυτή τη φόρμα-πανοπλία.



Έπειτα από 36 ώρες μετά την πτώση ο Lorenzo είχε εγχειριστεί και επιστρέψει στην πίστα με μια λάμα τιτανίου και οχτώ βίδες να συγκρατούν τη σπασμένη κλείδα. Αγωνίστηκε και τερμάτισε 5ος, κερδίζοντας το προσωνύμιο «Man of Steel».

Ο ίδιος δήλωσε μετά την επιτυχία αυτή ότι «αυτή η 5η θέση για εμένα είναι σημαντικότερη από όλες τις νίκες που έχω πάρει»…

Εμείς τι άλλο να πούμε; Respect!











Πηγή:http://www.newsbeast.gr