Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Πόλεμος για το Τ.Τ.

Την υποβολή προσφοράς για την εξαγορά του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ανακοίνωσαν η Eurobank και η Alpha Bank. Σημειώνεται ωστόσο, πως μόνο η πρώτη φέρεται να έχει το προβάδισμα, καθώς μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής στους όρους έκφρασης των οικονομικών προσφορών «απομακρύνει» την...
 Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank από τον διαγωνισμό για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Εξέλιξη που δίδει προβάδισμα στη Eurobank.

Συγκεκριμένα, μόλις λίγες ώρες πριν «κλείσει» το βιβλίο των προσφορών (η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών έληγε στις 19:00), το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), γνωστοποίησε μία αλλαγή στους όρους έκφρασης των οικονομικών προσφορών: Το τίμημα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο μετοχές και όχι συνδυασμό με μετρητά.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η τράπεζα που θα αποκτήσει το Τ.Τ. θα ενισχύσει σημαντικά την κεφαλαιακή του θέση παράλληλα με τη διάθεση αυξημένης ρευστότητας. Oι ενδιαφερόμενοι όμιλοι αντιμετώπιζαν, εξ αρχής, το Νέο Τ.Τ., ως ένα επιπρόσθετο κεφαλαιακό απόθεμα που θα τους επιτρέψει τη γρηγορότερη και οριστική απομάκρυνση από το ΤΧΣ, βελτιώνοντας άμεσα τους κεφαλαιακούς τους δείκτες.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Eurobank έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο των διαδικασιών και των προϋποθέσεων που διαμόρφωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Eurobank υπέβαλε σήμερα, Τρίτη 9 Ιουλίου 2013, δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας του 100% των μετοχών του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου».

Η ανακοίνωση της Alpha Bank, έχει ως εξής:

«Η Alpha Bank Α.Ε. ενημερώνει ότι, σήμερα, 9 Ιουλίου 2013, υπέβαλε, στο πλαίσιο της διαδικασίας που το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος έθεσε, δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών εκδόσεως του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Α.Ε.».

Διαβάστε επίσης Ανατροπή στην πώληση του Τ.Τ., Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013, 19:53


Πηγή:http://www.zougla.gr