Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013

Ξεκαθαρίζει αύριο το θέμα της παράτασης στην υποβολή δηλώσεων

Αύριο Δευτέρα εκπνέει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων για όσους έχουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου που λήγει σε 1 και 2, ωστόσο ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το εάν θα...
δοθεί παράταση.
Κανονικά μέχρι αύριο θα πρέπει να έχουν υποβληθεί 200.000 δηλώσεις που λήγουν σε ΑΦΜ 1 και 2 , ωστόσο φοροτεχνικοί εκτιμούν πως οι υπόχρεοι που θα ανταποκριθούν εγκαίρως θα είναι περίπου 100.000.

Σε αυτή την βάση ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη αναμένεται να ανακοινώσουν ότι η 31ης Αυγούστου 2013 θα είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2013 ανεξαρτήτου κατάληξης ΑΦΜ.

Σήμερα εξάλλου ολοκληρώνεται από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η τρίτη εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων που αφορά περίπου 400.000 δηλώσεις.

Πρέπει να τονισθεί πως τα ποσά των φόρων που καταλογίζονται σε μισθωτούς, συνταξιούχους και λοιπά φυσικά πρόσωπα, με τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων είναι σημαντικά μειωμένα σε σύγκριση με πέρυσι. Τα συνολικά έσοδα που έχουν βεβαιωθεί μέχρι στιγμής από την εκκαθάριση των δηλώσεων είναι μειωμένα κατά 60% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ μόνο 1 στα 3 εκκαθαριστικά είναι χρεωστικά.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr