Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Απεργία στο νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την ερχόμενη Παρασκευή

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την ερχόμενη Παρασκευή 12 Ιουλίου προχωρούν οι εργαζόμενοι στο νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση «οι εργαζόμενοι του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αφού ζήσαμε στις...
αρχές του χρόνου το καταφανώς άδικο και οδυνηρό «σπάσιμο» της τράπεζας σε «καλή» και «κακή», σήμερα βλέπουμε να της δίνεται η χαριστική βολή, μέσω μιας θολής διαδικασίας εκποίησής της. Διαπιστώνουμε το επαίσχυντο, μια «μη συστημική» τράπεζα να σώζει «συστημικές» τράπεζες (!Παρακολουθούμε μαγειρέματα εξυπηρέτησης διαπλεκόμενων συμφερόντων, με τη δικαιολογία της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος».

Την ίδια ώρα, ενώ οι εργαζόμενοι τηρήσαμε στο ακέραιο τη συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σήμερα το ΤΧΣ μας ενημερώνει ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για το ρόλο και την αυτονομία του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ούτε και για τις θέσεις εργασίας, αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο νέο ΤΤ.


Το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πρέπει να παραμείνει αυτόνομο και να διατηρήσει τον διακριτό ρόλο του στο τραπεζικό σύστημα. Όποιος αποδειχθεί υπεύθυνος για παρατυπίες και βάλει την υπογραφή του και για το τελικό ξεπούλημα του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο νέο ΤΤ.