Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Κλείνουν τα ΕΛΤΑ και το ΚΕΠ στον Πολύδροσο

Επιστολή στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κο Μ. Χρυσοχοΐδη, απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Παναγιώτα Γαζή, εκφράζοντας την ανησυχία και τον προβληματισμό της, σχετικά με το μελλοντικό κλείσιμο του γραφείου ΕΛ.ΤΑ., το οποίο λειτουργεί και σαν Κ.Ε.Π....
για να εξυπηρετεί το κοινό, στην Πολύδροσο.

Στην επιστολή της η Αντιπεριφερειάρχης, αναφέρει:

«Κε Υπουργέ,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις συνέπειες που θα είχε η απόφασή σας για το κλείσιμο του γραφείου των ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε. στην Κοινότητα Πολυδρόσου και η παραχώρησή του σε ιδιώτες.

Κατανοώ, ότι όλα γίνονται στο πλαίσιο των περικοπών για την μείωση των λειτουργικών δαπανών λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί. Θα πρέπει όμως να σας ενημερώσω ότι η Τοπική Κοινότητα και ο Δήμος Δελφών έχουν παραχωρήσει δωρεάν κατάλληλο χώρο για στέγαση του καταστήματος.

Η αναγκαιότητα της παραμονής των συγκεκριμένων γραφείων στην Πολύδροσο είναι σημαντική και αυτό το γνωρίζουν οι αρμόδιοι των ΕΛ.ΤΑ. καθώς έχει ενταχθεί στα 68 καταστήματα που παρέχουν και έργο Κ.Ε.Π.

Η συγκεκριμένη περιοχή ήδη πληρώνει ακριβά το τίμημα των καταργήσεων και των συγχωνεύσεων. Πρόκειται για μια περιοχή στους πρόποδες του Παρνασσού, η οποία δέχεται πλήθος επισκεπτών από το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και είναι τόπος πολυήμερων χειμερινών κυρίως διακοπών. Είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη περιοχή με τάσεις μετοίκησης νέων από την Αθήνα και δυστυχώς τέτοια φαινόμενα είναι αποτρεπτικά για την ανάπτυξή της.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπόν, ότι η παραχώρηση των εργασιών σε ιδιώτη, ο οποίος είναι δύσκολο να βρεθεί, μοιραία οδηγούν στο κλείσιμο του γραφείου που λειτουργεί πολλά χρόνια και εξυπηρετεί όχι μόνο τους μόνιμους κατοίκους αλλά και την ευρύτερη περιοχή και τους επισκέπτες, τόσο τους χειμερινούς όσο και τους θερινούς μήνες. Το κλείσιμό του θα επιβαρύνει εκατοντάδες συνταξιούχους και συναλλασσόμενους με τη μετάβασή τους σε μακρινές αποστάσεις και θα επιφέρει οικονομική και κοινωνική αναστάτωση.

Κε Υπουργέ,

Για τους παραπάνω λόγους σας παρακαλώ να ερευνήσετε το θέμα και να συνεχιστεί η λειτουργία του γραφείου στον παραχωρηθέντα χώρο με μόνιμο προσωπικό και πλήρες ωράριο.»
lamiastar.gr

Πηγή:http://www.newsnow.gr