Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Προκαταρκτική εξέταση για τα Τέμπη


Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες των εμπλεκομένων σχετικά με τη λήψη μέτρων ασφαλείας, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας για τις κατολισθήσεις στα Τέμπη, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο επικεφαλής της κοινοπραξίας.

Όσον αφορά στις εναλλακτικές διαδρομές για την παράκαμψη της κλειστής κοιλάδας, ώστε να εξυπηρετηθούν οι εκδρομείς που αναμένεται να μετακινηθούν ενόψει των εορτών, συμφωνήθηκαν, έπειτα από πρόταση του Νομάρχη Λάρισας, τα ακόλουθα:

Να χρησιμοποιηθεί ο παραλιακός άξονας, δηλαδή Λάρισα - Αγιά - Αγιόκαμπος - Στόμιο - έξοδος της κοιλάδας, μόνο από Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα -θα απαγορεύεται κατηγορηματικά η διέλευση βαρέων και φορτηγών αυτοκινήτων- εφόσον γίνουν οι απαραίτητες βελτιωτικές κινήσεις.

Δεύτερη εναλλακτική διαδρομή για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα μπορεί να αποτελέσει η διαδρομή Γόννων - Καλλιπεύκης - Αγίου Παντελεήμονα, υπό την προϋπόθεση να βελτιωθεί ένα τμήμα από τη γέφυρα των Γόννων μέχρι τον οικισμό.

Η εκτροπή των φορτηγών αυτοκινήτων θα γίνεται μέσω Ελασσόνας - Κοζάνης και Εγνατίας οδού, ενώ συμφωνία υπήρξε και για την ενεργοποίηση της γραμμής πληροφόρησης των πολιτών με τριψήφιο αριθμό για τις εναλλακτικές διαδρομές στην κίνηση των οχημάτων.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση.