Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική και για άλλα παγιδευμένα δέματα

Για πρώην διευθυντή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, που έχει αποστρατευτεί, προοριζόνταν ο παγιδευμένος φάκελος που ανεφλέγη και στη συνέχεια εξουδετερώθηκε, λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι....Ο φάκελος έχει σταλεί από τη Θεσσαλονίκη και φέρει ως αποστολέα τον αδελφό του παραλήπτη, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε την παλιά του διεύθυνση στα Πατήσια, προφανώς γιατί οι αποστολείς δεν γνώριζαν ότι έχει μετακομίσει.


Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια σχετίζεται με τους έγκλειστους των φυλακών για τρομοκρατική δράση -ένας εκ των οποίων, ο Κώστας Σακκάς, κάνει απεργία πείνας εδώ και καιρό- και η επιλογή του παραλήπτη έχει συμβολικό χαρακτήρα, λόγω της θέσης που κατείχε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Πανικός τα ξημερώματα στο Κρυονέρι

Από το κέντρο των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι γίνεται η διανομή προς όλη την Ελλάδα. Την ώρα που οι υπάλληλοι διαχώριζαν τα δέματα που προορίζονται για την Αττική, ένα ντοσιέ έπεσε κάτω και πήρε φωτιά. Αμέσως σήμανε συναγερμός και οι υπάλληλοι ειδοποίησαν την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το παγιδευμένο δέμα ήταν ένα ντοσιέ μέσα σε κίτρινο φάκελο, ενώ ο αυτοσχέδιος μηχανισμός αποτελούνταν από μπαταρίες, καλώδια, σύστημα πυροδότησης και άγνωστη μέχρι στιγμής εκρηκτική ύλη.

Η ανάφλεξη έγινε όταν ο παγιδευμένος φάκελος έπεσε στο δάπεδο κατά τη διάρκεια της διαλογής, αλλά δεν εξερράγη η εκρηκτική ύλη. Αμέσως, κλήθηκε η αστυνομία και επι τόπου έφτασαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, που εξουδετέρωσε τον μηχανισμό με ελεγχόμενη έκρηξη.

Ευτυχώς κανείς υπάλληλος δεν τραυματίστηκε.

Ο μηχανισμός είναι πανομοιότυπος με αυτούς που είχαν σταλεί σε ίδιους φακέλους, ταχυδρομικώς, στον πρώην διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού, στις 31 Μαρτίου του 2011 και στον Χάρη Καστανίδη όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης, σε ένδειξη συμπαράστασης στη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", από την ιταλική οργάνωση FAI.

Η υπόθεση θυμίζει επίσης παλιότερες δράσεις της τρομοκρατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς που το 2010 είχε στείλει 14 παγιδευμένα δέματα σε οκτώ πρεσβείες, τη Γερμανίδα καγκελάριο, τον Γάλλο πρόεδρο, τον Ιταλό πρωθυπουργό και αλλά ευρωπαϊκά κτίρια.

Ο σημερινός φάκελος είχε αυτοκόλλητες ετικέτες απέξω, που ανέφεραν όνομα αποστολέα και παραλήπτη.

Tη διερεύνηση της υποθέσης έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν και άλλοι φάκελοι παγιδευμένοι με εκρηκτικά.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ παρακαλεί, εάν κάποιος υπάλληλος των ΕΛΤΑ αντιληφθεί ανάλογο φάκελο ή κάποιος πολίτης, Φορέας, Οργανισμός, Υπηρεσία κλπ. παραλάβει τέτοιο φάκελο να μην τον ανοίξει και να επικοινωνήσει άμεσα με τα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β).


Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (03-07-2013) στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΤΑ, στο Κρυονέρι Αττικής, συνεργείο του Τ.Ε.Ε.Μ εξουδετέρωσε με ελεγχόμενη έκρηξη ύποπτο φάκελο, ο οποίος λίγο πριν είχε αναφλεγεί, κατά τη διαδικασία τακτοποίησης των δεμάτων από τους υπάλληλους, χωρίς να προκύψει τραυματισμός.

Ο φάκελος είχε ταχυδρομηθεί από τη Θεσσαλονίκη, με παραλήπτη απόστρατο ανώτατο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ως αποστολέας φέρεται συγγενικό του πρόσωπο.

Οπως διαπιστώθηκε ο φάκελος περιείχε ντοσιέ, που ήταν «παγιδευμένο» με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, άγνωστης εκρηκτικής ύλης.

Ο εξωτερικός φάκελος είναι κίτρινου χρώματος, τύπου Α3, ενώ το ντοσιέ που περιείχε είναι χρώματος καφέ διαστάσεων 32Χ24Χ8 cm, που ανοιγo-έκλεινε με ταινία Velcro, «κριτς κρατς», (που χρησιμοποιείται και σε ενδύματα), ενώ τα στοιχεία του αποστολέα και του παραλήπτη ήταν εξωτερικά του φακέλου, σε αυτοκόλλητες ετικέτες, γραμμένα σε υπολογιστή.

Παρακαλούμε εάν κάποιος υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ αντιληφθεί ανάλογο φάκελο ή κάποιος πολίτης, Φορέας, Οργανισμός, Υπηρεσία κλπ. παραλάβει τέτοιο φάκελο να μην τον ανοίξει και να επικοινωνήσει άμεσα με τα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».
Πηγή:http://www.protothema.gr