Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Διαμαρτύρονται οι Αρχαγγελίτες για την κατάργηση του Ταχυδρομείου

Διαμαρτύρεται το τοπικό συμβούλιο Αρχαγγέλου για τις πληροφορίες που υπάρχουν ότι πρόκειται να παραχωρηθεί σε ιδιώτες το ταχυδρομικό γραφείο Αρχαγγέλου.
Επί του θέματος στάλθηκε σχετική επιστολή...

στον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ κ. Κ. Μελαχρoινό, η οποία κοινοποιήθηκε παράλληλα στους βουλευτές του νομού, στον περιφερειάρχη, στο δήμαρχο Ρόδου κ.ά.

Αναφέρονται σ’ αυτήν τα εξής:
“Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,
Με έκπληξή μας, πληροφορηθήκαμε ότι η Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. εξετάζει το ενδεχόμενο να παραχωρήσει σε ιδιώτη, τη διανομή ή και τη συναλλαγή ταυτόχρονα του ταχυδρομικού γραφείου Αρχαγγέλου της νήσου Ρόδου. Θα θέλαμε καταρχάς να μας πληροφορήσετε εάν αυτό είναι αληθές. Εάν αληθεύει όντως, με ποιά κριτήρια λαμβάνονται τέτοιου είδους αποφάσεις;

Το γεγονός ότι επιλέχτηκε προς παραχώρηση το ταχυδρομικό γραφείο της Δημοτικής Ενότητας Αρχαγγέλου μας εκπλήσσει και μας δυσαρεστεί ιδιαιτέρως, αφού πρόκειται για τη μεγαλύτερη Δημοτική Ενότητα του Δήμου Ρόδου που εξυπηρετεί όχι μόνο τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες, που κατά τη θερινή περίοδο αυξάνονται κατά μεγάλο ποσοστό. Επιπλέον, το Ταχυδρομείο Αρχαγγέλου είναι το πρώτο ταχυδρομικό γραφείο το οποίο λειτούργησε στο νησί μετά το κεντρικό γραφείο εντός της πόλης της Ρόδου.
Ταυτόχρονα θα θέλαμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας για το γεγονός ότι σκοπεύετε να προβείτε σε μια τέτοια ενέργεια χωρίς να ενημερώσετε το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητάς μας.

Κατανοούμε ότι στα πλαίσια περικοπών για τη μείωση λειτουργικών δαπανών πρέπει να προβείτε σε ανάλογες ενέργειες. Είναι εύλογο όμως ότι θα πρέπει να εξετάζονται και κάποιες σημαντικές παράμετροι που αφορούν την ιδιαιτερότητα της περιοχής, στον πληθυσμό της και κυρίως στην εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών και την αποφυγή κοινωνικής αναστάτωσης. Είμαστε βέβαιοι ότι με την κίνηση που παρουσιάζει το ταχυδρομικό γραφείο, μας κάνει να πιστεύουμε ότι είναι υγιές και κερδοφόρο. Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η παραχώρηση των εργασιών σε ιδιώτη μοιραία οδηγεί στο κλείσιμο του γραφείου.

Αναρωτηθήκατε αν θα μπορέσει ο ιδιώτης να αντεπεξέλθει στο έργο που θα του ανατεθεί; Επειδή γνωρίζουμε τα προβλήματα και τα βιώνουμε καθημερινά, θεωρούμε ότι το όλο εγχείρημα θα οδηγηθεί σε αποτυχία αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας αυτά που λειτουργούν σήμερα σαν πρακτορεία και εξυπηρετούν τα τοπικά διαμερίσματα Μαλώνας, Μασάρων και Καλάθου. Οι πληροφορίες μας για προσφορά υπηρεσιών δεν είναι και οι καλύτερες πόσω μάλλον στη Δημοτική μας Κοινότητα που πληθυσμιακά είναι δεκαπλάσια και σε έκταση κατοικημένης περιοχής άλλο τόσο και χωρίς ονοματοθεσίες.

Παρακαλούμε λοιπόν να εξετασθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ζήτημα και να συνεχιστεί η λειτουργία του ταχυδρομικού γραφείου Αρχαγγέλου ως έχει σήμερα δεδομένου ότι ο πληθυσμός της περιοχής δεν δικαιολογεί οποιαδήποτε τροποποίηση αντιθέτως επιβάλλει τη συνέχιση των σημερινών συνθηκών.

Τέλος για την ορθή και υπεύθυνη άσκηση του θεσμικού μας ρόλου ως αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης παρακαλούμε να μας δοθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα.

Ευελπιστούμε να βρούμε ανταπόκριση στα παραπάνω και να μη χρειαστεί να προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες ως αιρετοί και ως πολίτες αλλά και να προλάβουμε εκδηλώσεις οργής και αγανάκτησης των συμπολιτών μας.

Ο πρόεδρος της Δ.Κ. Αρχαγγέλου
Στέργος Μιχ. Παρδαλός
Τα μέλη
1. Αργυρού Αργύριος
2. Γιασιράνης Σταμάτιος
3. Ντάκας Σάββας
4. Πομπός Σάββας”.

Πηγή:http://www.rodiaki.gr