Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Υβριδικό με 500 άλογα το νέο Mitsubishi Evo

Περισσότερο Evolution και πολύ λιγότερο Lancer θα είναι το επόμενο ταχύτερο αλλά και ισχυρότερο Mitsubishi όλων των εποχών!
Τα χρόνια περνούν και όσο καθυστερεί η εμφάνιση του νέου Evo τόσο πιο hi-tech από κάθε άλλη φορά...

αναμένεται να είναι το DNA του. Μάλιστα, το νέο μοντέλο αναμένεται να υπερκεράσει την μάχη των αιωνίων με το Subaru Impreza αφού θα μπορεί να δει στα ίσα μέχρι και το Nissan GT-R (προφανώς δεν θα είναι τόσο ακριβό αλλά ούτε και «φτηνό»), σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού περιοδικού Autocar.

Ενώ η νέα γενιά Lancer ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει από το νέο έτος και μετά, η οποία θα περιλαμβάνει και μία plug-in υβριδική έκδοση, στα υψηλά κλιμάκια της Mitsubishi υπήρχε το ενδεχόμενο ενός πανίσχυρου Evo με ντίζελ υβριδική διάταξη και τεχνολογία από το MiEV Evolution II που συμμετείχε στο φετινό Pikes Peak!



Ωστόσο, ένα Evo με ντίζελ ταπεραμέντο προφανώς και δεν θα είχε μέλλον (ειδικά στην Ιαπωνία) οπότε τα σχέδια άλλαξαν μιας και η λύση είναι έτοιμη από το Outlander PHEV σε ότι αφορά στην ηλεκτρική τετρακίνηση. Επίσης, όπως και το υβριδικό Outlander, έτσι και το Evo θα εξοπλίζεται με δίλιτρο βενζινοκινητήρα που θα συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες ισχύος 80 PS.



Η συγκεκριμένη διάταξη θα προσφέρει εκπομπή CO2 περίπου στα 50 g/km στον κύκλο NEDC μιας και θα μπορεί να διανύσει περίπου 65 km με καθαρή ηλεκτροκίνηση. Αξίζει να σημειωθεί πως το Outlander PHEV πωλείται ήδη στην Ιαπωνία και στην Ολλανδία ξεπερνώντας τις προσδοκίες σε ζήτηση (γεγονός που φρενάρει τις πωλήσεις σε άλλες αγορές), κάτι που ενθαρρύνει τους ανθρώπους της Mitsubishi προς ένα plug-in υβριδικό Evo που θα αποδίδει συνολικά 500 PS!


Πηγή: cartoto.gr

Πηγή:http://www.newsbeast.gr